Nisam ni znala da postoji taj virus! Baka (93) iz Kruševca POBEDILA KORONU!

Autor: Blic, Republika

Vesti

18.07.2020

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baka R. S. koja ima 93 godine, korisnica Gerontološkog centra ( GC ) u Kruševcu, izlečila se od korona virusa!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ova neverovatna junakinja epidemije, koja je prošla put od dijagnoze bolesti kovid 19, preko lečenja u bolnici, sve do izolacije od 14 dana, ispričala je "Novostima" svoju "odiseju".

Iako se otežano kreće, samo unutar svoje garsonjere, najpre je rekla da je najvažnije što je uspela da stane na svoje noge.

"Nisam ni znala da postoji taj virus"

- Kada su mi rekli za virus, da sam pozitivna i da ću morati u bolnicu radi lečenja, bila sam zatečena - ispričala je baka R. S. - Nisam ni znala da postoji taj virus, niti kako ide lečenje. Nije mi lako pao odlazak iz ove ustanove. Ovde sam navikla da živim, ovo je moja kuća.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Kod ove nepobedive Kruševljanke, kako saznajemo, virus korona potvrđen je krajem aprila. Nakon što je testiranje pokazalo prisustvo virus, R. S. je transportovana u kovid-bolnicu gde je primala terapiju.

Sve vreme je, kako nam je ispričala, želela da se što pre vrati u svoju ustanovu.

Nakon dobijanja drugog negativnog rezultata na testu, otpuštena je iz bolnice.

Po povraktu u Gerontološki centar, pune dve nedelje provela je u samoizolaciji, a po izlasku 30. maja, vratila se u svoju garsonjeru. Sada je dobrog zdravlja.

- Mnogo mi je značilo kada sam se vratila, što vidim poznata lica, moje drage negovatelje, medicinske radnike... Beskrajna je bila ta podrška, mnogo mi je značila, pomogla mi da se lakše oporavim - kazala je R. S.

Junakinja ove priče, ali i epidemije, rođena je u Kruševcu davne 1927. godine . Udovica je i ima sina.

- Za nas ovde godine nisu važne, tako da se borimo za svakog korisnika - kaže za "Novosti" Jelena Mijailović, direktorka GC: Imamo pet korisnika starijih od 90 godina i sve su ženskog pola. Praktikujemo da slavimo jednom mesečno rođendan korisnicima koji su rođeni u tom mesecu, s tim što smo to usled novonastale situacije odložili neko vreme. Samo smo korisnici koja je napunila 99 godina priredili muziku i posluženje u klubu, upravo zbog nemogućnosti da tako važan dan provede sa najbližima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading