Direktor Infektivne: Dnevno pregledamo više od 200 pacijenata, najveći broj njih ima upalu pluća

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.07.2020

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Više od 200 pacijenata sa simptomima virusa korona dnevno se pregleda u prijemno-trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS, a trećina njih zahteva bolničko lečenje", izjavio je danas direktor te bolnice Goran Stevanović.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Stevanović

On je rekao da je broj pregleda i hospitalizacija na tom nivou već nekoliko dana i da je i dalje najviše pacijenata sa upalama pluća koji zahtevaju bolničko lečenje.

- Trećina pacijenata koji dođu na preglede zahteva hospitalizaciju, druga trećina se upućuje na kućno lečenje uz lekarski nadzor, a jedna trećina je sa lakom kliničkom slikom - rekao je Stevanović posle sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Stevanović je kazao da je tokom vikenda većina pacijenata primljena u kovid bolnice na teritoriji Beograda zahvaljujući tome što su se u kovid sistem uključili Institut za reumatologiju, Institut za medicinu rada i Klinika za dermatovenerologiju KCS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading