POBEDA SRPSKOG TELEGRAFA: Prevarantu stavljene lisice, reketirao kolege u EPS

Autor:

Vesti

25.07.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši radnik EPS Vukašin Erić (34), koji je godinama ucenjivao kolege, konačno je priveden pravdi. Njega je uhapsila policija po nalogu tužilaštva, a tereti se da je kao inženjer u EPS na prevaru uzimao novac, obećavajući posao i unapređenja u ovom javnom preduzeću.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Kako je Srpski telegraf prvi pisao, Erić je u javnosti sebe predstavljao kao žrtvu navodnih moćnika, a zapravo je po svedočenju njegovih bivših kolega težak prevarant koji je godinama reketirao zaposlene, zbog čega je protiv njega podneto više prijava MUP u Obrenovcu.

Iako sebe u javnosti predstavljao kao inženjera EPS, Erić je, kako naš list saznaje, pre toga radio u obrenovačkom TENT kao portir, ali se nije baš pokazao kao dobar radnik. Ovo je za Srpski telegraf potvrdio direktor sektora zajedničkih poslova u TENT Todor Vasković:

- Vukašin Erić je radio u PD PRO TENT d. o. o. Obrenovac od 5. 1. 2009. do 24. 4. 2017. na radnom mestu referent obezbeđenja - portir.

 

 

 

- Njegovi neposredni rukovodioci iz tog perioda nisu imali visoko i pozitivno mišljenje o njemu, kao radniku, jer se često dešavalo da ne poštuje i ne izvršava radne obaveze i zadatke, već je tokom radnog vremena uvek pokušavao da obavlja privatne poslove, što radno mesto na kom se tada nalazio to nije dozvoljavalo - dodaje Vasković.

Erić 2017. prelazi u EPS, gde je nastavio s bahatim ponašanjem i nedolaženjem na posao. U međuvremenu dosetio se da bi mogao da nastavi sa ucenjivanjem kandidata koji su se prijavljivali na konkurs u EPS, ali i sa reketiranjem kolega.

Ucene i pokušaj silovanja

RepublikaFoto: Promo foto
Vukašin Erić

Kako je za naš list ispričao jedan od njegovih bivših kolega, Erić je, pozivajući se na navodni uticaj i položaj u EPS, tražio novac od kandidata za posao. Od jedne žene pokušao je čak da iznudi i seksualne usluge, a kada je ona to odbila, pokušao je da je siluje. To mu nije bilo dovoljno, pa je ucenjivao zaposlene, od kojih je tražio novac kako bi im obezbedio bolje radno mestu.

To potvrđuje i prijava D. U. iz Obrenovca, u koju je Srpski telegraf imao uvida, koji je u iskazu policiji rekao da mu je Erić tražio 2.000 evra da bi ga premestio iz TENT u EPS, gde bi imao bolju platu. Slično je prošao i S. A., kojem je Vukašin došao na kućni prag i tražio 1.000 evra kako bi mu omogućio napredovanje na poslu.

Podsećamo, sredinom juna Erić je dobio otkaz, posle čega je započeo hajku na rukovodstvo EPS preko društvenih mreža. U EPS ističu da je otkaz dobio zbog falsifikovanja dokumentacije o evidenciji rada. On nije dolazio na posao duži vremenski period, ukupno oko 620 radnih časova, a prikazivao je kao da je na radnom mestu. Kontrolom je utvrđeno da on nije bio na poslu u periodima za koje je primio punu platu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aca Arilje

25.07.2020 05:04

Pozdravljam ovakve stvari. Još jedan kriminalac iza rešetaka. Nadam se da će tako biti i sa onima koji su ga podržavali dok ste vi iznosili istinu