DA MONSTRUMI NIKADA NE KROČE NA ULICE: Više nego dovoljno potpisa za doživotnu kaznu

Autor: Tanjug

Vesti

30.10.2017

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zatvoren je i poslednji od štandova u preko 40 gradova na kojima su građani Srbije tokom sedam dana mogli da potpišu inicijativu za uvođenje kazne doživotnog zatvora, saopštila je sinoć Fondacija "Tijana Jurić" i dodala da je prikupiljeno više nego dovoljno potpisa da takav predlog uđe u skupštinsku proceduru.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Bori se za pravdu: Igor Jurić

Inicijativu je pokrenula ta fondacija u nameri da se takva sankcija uvede za najteže oblike teških krivičnih dela kakva su ubistvo deteta, maloletnika ili trudne žene.

Pored toga, ovom inicijativom Fondacija traži da Narodna skupština, pored kazne doživotnog zatvora, usvoji i predlog da takvi osuđenici nemaju pravo uslovnog otpusta.

- Svi štandovi su zatvoreni i u narednim danima prikupićemo sve formulare sa štandova, izvršićemo administrativno-tehničku obradu, a zatim ih predati Narodnoj skupštini. Ono što smo obećali, da ćemo organizovati narodnu inicijativu i da ćemo zamoliti građane da davanjem potpisa iskažu svoje mišljenje i volju, to smo i ispunili, i sada je na državi da dalje radi njen deo - rekao je osnivač Fondacije, Igor Jurić.

Fondacija "Tijana Jurić" po zatvaranju štandova nije navela broj prikupljenih potpisa, ali je saopštila da je prikupljen više nego dovoljan broj za ulazak njihovog predloga izmene Krivičnog zakonika u skupštinsku proceduru.

- Za sedam dana sprovođenja inicijative višestruko je premašen broj od 30.000 potrebnih potpisa. Veliki broj građana s pravom glasa stavilo je svoj potpis na inicijativu Narodnoj skupštini da uvede kaznu doživotnog zatvora bez prava na uslovni otpust. Na ovaj način građani su izneli jedinstven stav i rekli da trenutna maksimalna kazna od 30 do 40 godina za najteže oblike teških ubistava dece, nije dovoljna - navode u Fondaciji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading