PUTOVANJE IZ PAKLA: 22 sata vozom od Budimpešte do BG

Autor: blic.rs

Vesti

30.10.2017

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Srbije, većinom iz Beograda i Novog Sada, putovali su vozom iz Budimpešte za Beograd umesto osam sati, čak 22 sata.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako piše Blic.rs, na put su krenuli u nedelju u 11.50, a više od 14 časova bili su bez mogućnosti da se ugreju i kupe vodu i hranu.

Jedna od njih je bila Aleksandra Blagojević iz Beograda, koja kaže da je to što su doživeli strašno i da je među ljudima ostavljenim usred noći u stranoj zemlji bez ikakve mogućnosti povratka, osim da su krenuli peške, bilo i majki sa decom, zbog čega oseća posebno ogorčenje jer niko od nadležnih u Srbiji ništa nije preduzeo da im se pomogne. 

Niko nije pričao engleski

- Voz je krenuo u 11.50 časova iz Budimpešte i posle 25 pređenih kilometara i sat vremena putovanja smo stali. Navodno je došlo je do kvara, ali nismo znali šta tačno, jer niko nije pričao engleski, već samo mađarski - navodi Blagojevićeva. 

Kako kaže, stajali su četiri sata i dobili objašnjenje da nema struje u celom tom regionu zbog nevremena. 

- Onda su po nas poslali autobus. Ne znam kako su mislili da putnike iz pet vagona smeste u samo jedno vozilo. U njega su ušli putnici iz Mađarske, a mi smo ostali da čekamo sve dok po nas nije došao voz koji nas je odvezao do Kelebije - priča Blagojevićeva. 

Voz je u Kelebiju stigao oko 20 časova uveče. 

- U Kelebiji smo svakih sat vremena dobijali nove, drugačije i lažne informacije. Rekli su da voz kreće po nas iz Beograda, pominjali su voz 'Ivo Andrić' i da stiže za sat i po, ali se taj voz nikada nije pojavio. Oko 22 sata je došao voz za koji su rekli da je za Srbiju i da pređemo u njega, ali ni to nije bilo tačno i još tri ili četiri puta su nas premeštali iz voza u voz - navodi Blagojevićeva. 

Ona dodaje da je neko od putnika pozvao nadležne u Srbiji, i da su tada jedino saznali da voz kojim su dovezeni do Kelebije nije mogao da nastavi put za Srbiju jer nije međunarodni voz. 

Putnici su odlučili da će čekati voz koji je iz Budimpešte za Beograd krenuo u 22.10 sati i koji je u Kelebiji trebao da bude oko pola dva. 

Međutim, tek oko tri sata ujutru rečeno im da taj voz uopšte nije krenuo iz Budimpešte. 

- Tek oko tri sata ujutru po nas dolazi voz koji je granicu prešao u 3.45 časova. Pošto je to bila vanredna linija voz je išao sporo, propuštao je druge, a u njemu je bilo hladno i jezivo - kaže Aleksandar Blagojević. 

Osećaj neizvesnosti

Oko 8.30, 22 sata od kretanja iz Budimpešte, stigli su u Beograd. 

- Užasan osećaj posle 14 časova neizvesnosti, hladnoće, ali i gladi i žeđi. Bilo nas je četvoro u društvu i imali smo novca da kupimo nove karte i sve drugo za normalno putovanje, samo što za sve to nismo imali mogućnosti. Sva ta odlaganja i prebacivanja iz voza u voz su nam izgledala kao izrežirana. Da li je moguće da iz Srbije niko nije mogao da pomogne putnicima iako su znali gde i kako smo ostavljeni - ističe Blagojevićeva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading