OD SMRADA GRANDA GUŠI SE SKORO POLA BEOGRADA

Autor:

Vesti

21.11.2017

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fabrika grand kafe mora hitno da se iseli odavde! Ubi nas ovaj smrad, zavapile su reporterima Srpskog telegrafa komšije iz Surčinske ulice na Novom Beogradu, u kojoj se nalazi fabrika kafe. Nesnosni smrad, kažu, mesecima se širi ovim delom grada.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Proizvodnja Grand kafe

NEPODNOŠLJIVO

Sonja Miković, koja živi i radi blizu fabrike, kaže da je najgore kada kafu preprže.

- Užasno smrdi kada ta kafa izgori, iako se to ne dešava baš često. S obzirom na to da sam protiv bilo kakvog vida zagađenja vazduha, iskreno se nadam da fabrika ima filtere zbog emisije štetnih materija - kaže ona.

Da je neprijatan miris nepodnošljiv, potvrđuju i radnici iz obližnje pečenjare u ovoj ulici koji dobar deo dana provode napolju i dodaju da je najgore ujutru.

- Tada prže kafu. Kada im pregori, miris je ubitačan. Ranije je bilo još gore, mnogo je više smrdelo jer im se, izgleda, dešavalo im se kafa nekoliko puta u toku nedelje prepeče - priča Jovica Petrović.

HOĆE ČIST VAZDUH

Međutim, nepodnošljivi smrad koji se širi ovim delom grada nije jedino što muči okolne meštane.

- Od tog prženja nastaje garež koja pada po mojim kolima. To su bukvalno masne naslage po automobilu svaki čas. Garež nam ulazi i u kuće. Strašno! Fabrika bi pod hitno morala da se premesti odavde - žali se i Milorad Skakić, čija se kuća nalazi preko puta fabrike. Skakić je očajan jer ne pamti, kaže, kada je poslednji put udahnuo čist i svež vazduh.

Srpski telegraf je u više navrata apelovao da se fabrika grand kafe, koja posluje u okviru hrvatske "Atlantik grupe" Emila Tedeskog, premesti u industrijsku zonu kako bi se kvalitet života stanovnika ovog dela grada poboljšao. Međutim, ni posle više od godinu dana ništa se nije promenilo - meštane i dalje guši smrad, zbog čega neki od njih planiraju i da se odsele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading