ULICA OTVORENOG SRCA - 1. januar 2018. godine

Autor:

Vesti

28.12.2017

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulica otvorenog srca je tradicionalna maniifestacija koju organizuju Skupština Grada Beograda, Turistička organizacija Beograda i GO Stari grad i koja je pre 40 godina ušla u kalendar najznačajnijih aktivnosti našeg glavnog grada.

Foto: Privatna arhiva

Nastala daleke 1969. godine, kada su glumci Ateljea 212 na jedan dan, 1. januara, "menjali" uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u "Srpskoj kafani", u kojoj su tokom godine provodili veliki deo vremena između proba i predstava u svom pozorištu, danas je prerasla u jednu od najpoznatijih manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada. Veliko interesovanje i potreba ljudi da 1. januara učestvuju u ovim važnim i velikim humanitarnim akcijama onoliko koliko mogu, kao i prisustvo mnogobrojnih gostiju Beograda iz inostranstva u programima "Ulice otvorenog srca", znak su dobre volje i značaja ove manifestacije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ovako je izgledala Ulica otvorenog srca 1. januara 2017. godine

Od Takovske do Makedonske ulice, 1. januara, raznovrsni ulični animatori, artisti, zabavljači, muzičari i glumci zabavljaće i uveseljavati posetioce Ulice otvorenog srca.

Svake godine u sklopu "Ulice otvorenog srca" organizuje se humanitarna akcija sa ciljem da podstakne donatore i širu javnost da u granicama svojih mogućnosti pruže podršku i pomognu najugroženijima – našoj deci. Prvi januar jeste dan kojim treba započeti Novu godinu u dobroj atmosferi, u veselju, ali i u plemenitosti.

Ove godine "Ulica otvorenog srca" biće ponovo ULICA CRVENIH NOSEVA, posvećena projektu DOKTORI KLOVNOVI. Ovi neobični doktori pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beograđani i gosti Ulice otvorenog srca postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice najmlađim stanovnicima Srbije. Tako će Ulica otvorenog srca biti pretvorena u karneval - crvenih noseva.

Foto: Privatna arhiva

U "Srpskoj kafani" prvi put ove godine, u okviru tradicionalnog ručka, organizovaće se Humanitarna aukcija umetničkih predmeta legendarnih glumaca Ateljea 212 i poznatih sportista, a sva prikupljena sredstva biće namenjena kupovini opreme za intenzivnu negu novorođenčadi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić".

Ovogodišnja manifestacija imaće snažnu podršku medijske kuće TV Studio B koja će direktno prenositi manifestaciju. Glavni umetnički program odvija se na pjaceti ispred Pozorišta Atelje 212. Muzika, egzibicija, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije će u duhu čitave akcije na svoj način obeležiti akciju solidarnosti Beograđana.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Tačno u podne, "Ulica otvorenog srca" svečano se otvara novogodišnjim čestitkama i porukama koje Beograđanima i svim gostima ispred Ateljea 212 upućuju: visoki zvanični predstavnici Grada i države, i gosti i prijatelji Manifestacije. Posle malog vatrometa, simbolično se "otvaraju" svi punktovi na "Ulici otvorenog srca": pjaceta ispred Ateljea 212, "Srpska kafana", prostor ispred zgrade Opštine Stari grad, prostor ispred zgrade Radio Beograda.

U glavnom programu na pjaceti ispred Ateljea 212 nastupiće: Sara Jovanović, Marko Mandić, dečiji hor "Čarolija", Vocal 5, orkestar "Srce", mađioničari, žongleri, klovnovi, glumci teatra MIMART, Duvački orkestar, ulični svirači...). U programu na humanitarnom punktu - pozornici ispred zgrade Opštine Stari grad smenjuju se lutkarske predstave, dečiji animatori, Deda Mrazovi, klovnovi, mađioničari, horovi...

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Zato Vas pozivamo da 1. januara 2018. godne obučete svoju najcrveniju odeću, stavite crveni nos na radost našoj deci i da nam se pridružite na "Ulici otvorenog srca"!

PROGRAM:

PJACETA ATELjEA 212

12.00 Dečiji hor "Čarolija"

12.05 Voditelj programa pozdravlja prisutne i najavljuje novogodišnju čestitku

12.05 Čestitka - Predstavnici Grada Beograda

12.10 Dečiji hor "Čarolija", Leontina (muzički blok)

12.30 Sara Jovanović

12.55 Vokal 5

13.00 Marko Mandić

13.20 Muzički blok - orkestar "Srce"

13.40 Irina Brodić i Jana Paunović - predstavnice Srbije na ovogodišnjoj Dečijoj Evroviziji

13.55 Duvački orkestar

14.15 Ulični svirači

14.40 Orkestar „Srce"

15.00 Vokal 5

15.15 Duvački orkestar

15.30 Grupa DOT

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

SCENA ISPRED ZGRADE OPŠTINE STARI GRAD

12.00 Irina Brodić i Jana Paunović - predstavnice Srbije na ovogodišnjoj Dečijoj Evroviziji

12.15 Zvončići - inkluzivni hor

12.20 Duvački orkestar

12.45 Mađioničari

13.15 Vokal 5

13.30 Ulični svirači

14.00 Teatar MIMART

14.15 Mađioničari

15.00 Teatar MIMART

15.20 Mađioničari

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

IZLOŽBA PAJE JOVANOVIĆA U ULICI OTVORENOG SRCA

Dom Jevrema Grujića, muzej umetnosti, istorije i diplomatije će i ove godine biti otvoren tokom manifestacije Ulica otvorenog srca 1. januara u Svetogorskoj ulici.

Svi naši sugrađani i strani turisti koji posećuju Beograd za vreme praznika moći će da vide jedinstvenu izložbu jednog od najvećih srpskih slikara Paje Jovanovića, pod nazivom "Od čika Paje", koja je trenutno postavljena u Domu Jevrema Grujića. Na izložbi je predstavljeno 38 remek dela od kojih su neka po prvi put prikazana našoj javnosti. Izložba čini mozaik Pajinih radova iz različitih istorijskih perioda: portreti građanske klase, srpskih i austrijskih vladara, orijentalističke slike Balkana, mitološke teme, idealizovane ženske alegorijske figure i raznovrsni prikazi umetnikove supruge Hermine - Muni Dauber, kao njegove neiscrpne inspiracije.

Prvog dana nove 2018. godine u Domu Jevrema Grujića, gosti će moći da uživaju u salonima u kojima su se održavali čuveni gradski balovi, a uz šoljicu kafe ili čaja, takođe će imati i priliku da probaju čuvenu čokoladnu tortu kraljice Natalije.

Dom Jevrema Grujića će biti otvoren za posete i vođene ture 1. januara od 11 do 17 časova.

Nakon praznične pauze, Muzej će ponovo raditi od četvrtka 11. januara, a izložba Paje Jovanovića je otvorena do 4. marta 2018. godine. Za sve informacije kontaktirajte Dom Jevrema Grujića na 011 407 36 12 ili na 062 632 643.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Waffenruhe

28.12.2017 15:34

Otvorenog srca za sve malisane grada. Svaka cast na tome!

JovicaBabic84

28.12.2017 16:13

Woow nesto jako lepo, planiram svog klinca da odvedem danas! Hvala skupstini grada Beogarda!

JovicaBabic84

28.12.2017 16:15

Skupština Grada Beograda nikada nije bolje funkcionisala, sve zasluge i jedno veliko Bravo za Sinisu Malog!

Futurista

28.12.2017 16:32

Ovo sto Sinisa Mali radi za Beograd zajedno sa svojim saradnicima nikad niko nije uradio do sada!!