Komunalni policajci Igor Milosavljević i Miloš Nikolić heroji 2017. GOLIM PRSIMA JURIŠALI NA NOŽ!

Autor:

Vesti

07.01.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godina prođe, a taj dan nikako! Igor Milosavljević (43) i Miloš Nikolić (30) ni skoro šest meseci posle tragedije ispred Centra za socijalni rad u Rakovici u Beogradu kada je Marko Nikolić ubio suprugu i četvorogodišnjeg sina ne zaboravljaju taj 12. jul.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Igor Milosavljević i Miloš Nikolić

KRVAVI PIR

Čuvši vapaje za pomoć, hrabri komunalni policajci koji su se slučajno našli u blizini bez razmišljanja i potpuno nenaoružani krenuli su na hladnokrvnog ubicu i zaustavili dalji krvavi pir. Scene kao iz najstrašnijeg horor filma i danas su im pred očima. Samo svojom prisebnošću ovi heroji uspeli su da spasu ko zna koliko života.

MILOSAVLJEVIĆ: Samo što mi srce nije puklo kada sam video kako socijalna radnica drži izmučeno majušno telo i vrišti

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Načelnik komunalne policije Nikola Ristić, zadovoljan rezultatima rada u prošloj godini

- Često se setimo i razmišljamo o tome, ali izbegavamo da pričamo na tu temu, čak i jedan s drugim. Tako nam je lakše, ali od toga ne možeš da pobegneš - prvi odgovara Nikolić.

Dotrčali su da pomognu i videli ubicu kako mahnito juri i ubada nožem ženu po leđima. Kada su uspeli da savladaju monstruma, ugledali su nepomično telo supruge i užasavajuću sliku deteta u naručju radnice CSR. - Samo što mi srce nije puklo kada sam video kako socijalna radnica drži izmučeno majušno telo i vrišti. Tako nešto gledao sam samo u filmovima strave i užasa - kaže Milosavljević za Srpski telegraf.

Njegovom kolegi Nikoliću, priznaje, najteže je palo iščekivanje dok je Hitna pomoć reanimirala dečaka. - Pokušavali su pola sata. Svi smo čekali i nadali se. Rekli su mi da su čak u jednom trenutku i uspeli dete da povrate, ali da je imalo strašne prelome i da je u stvari umrlo od unutrašnjih povreda - sa gorčinom govori Nikolić. I on i njegov kolega su roditelji troje mališana, zbog čega im je ovaj monstruozni zločin još teže pao. Kažu i da ubica nijednog trenutka nije pokazao znake kajanja i da bi bilo još žrtava da nije savladan.

- Jedva smo ga vezali, bio je obliven krvlju i klizio nam je. Nas dvojica sa po 100 kilograma klečali smo na njemu, a on je pokušao da se podigne, još vezan. Toliko je besa bilo u njemu, kao da je zver - priseća se Milosavljević.

OPET BI ISTO URADILI

On i Nikolić nisu bili prvi na mestu zločina, ali su jedini priskočili u pomoć. I sutra bi, kažu, uradili isto.

- Bilo je obezbeđenje banke i opštine, svi su se zaključali. Ali im ne možemo zameriti jer niko neće da ide na nož. Mi ne nosimo vatreno oružje, a sticajem okolnosti i palice smo ostavili u kolima. Ali nije bilo vremena. Prekrstili smo se i krenuli - objašnjava Milosavljević i dodaje da bi isto učinili i da su bili u civilu. - Jednostavno, to ili imaš u sebi ili nemaš - zaključuje on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading