VALJEVO: Otvoren Pravoslavni savetodavni centar Sveti Justin

Autor: Republika

Vesti

15.01.2018

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlukom Eparhijskog upravnog odbora i saveta Eparhije valjevske, sa blagoslovom Episkopa Milutina, a na predlog igumanije manastira Ćelija mati Glikerije osnovan je Pravoslavni savetodavni centar Sveti Justin u Valjevu, po uzoru na Pastirsko pravoslavni centar u Beogradu, koji je osnovao patrijarh Pavle.

RepublikaFoto: Promo foto
Pravoslavni savetodavni centar Sveti Justin

Centar je za potrebe korisnika otvoren 13. januara u ulici Dr Pantića broj 7, Valjevo. 

Arhijerejski zamenik Episkopa valjevskog g. Milutina otac Filip Jakovljević obavio je moleban za početak rada Centra u prisustvu vavskog sveštenstva i monahinja manastira Ćelija, gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, direktora valjevske bolnice dr Zorana Đurića, predstavnika Skupštine grada Valjeva i predsednika Nacionalnog komiteta omladine Srbije Miloša Kovačevića, predstavnika Centra za socijalni rad iz Osečine, Zavoda za javno zdravlje Valjeva, Pastirskog savetodavnog centra Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke iz Beograda i drugih uglednih građana Valjeva koji u svojstvu saradnika manastira Ćelija pomažu rad Centra.

Cilj Centra je da svim korisnicima besplatno pruži savetovanja iz oblasti psihijatrije, sociologije, psihologije i pravoslavne nauke od strane stručnjaka iz pomenutih oblasti, a radi poboljšanja duhovnog zdravlja naroda.

RepublikaFoto: Promo foto
Igumanija Glikerija sa saradnicima

- Centar prihvata korisnike bez obzira na veru i nacionalnost ponedeljkom, sredom i petkom od 14 do 19 časova, i pruža duhovno savetovanje, individualno savetovanje i terapije, savetovanje mladih, predbračno, bračno i porodično savetovanje, psihoterapiju, prevenciju upotrebe droge i alkohola, edukovanje za život u novoj sredini, posttraumatski sindrom i psihološke probleme u starosti - rekao je za Srpski Telegraf saradnik manastira Ćelija protojerej-stavrofor Nenad Andrić, zadužen za odnose sa javnošću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading