Nagrađeni policajci u kategoriji "Najhrabriji policijski službenik"

Autor: Republika

Vesti

15.01.2018

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednoglasnom odlukom posebne komisije formirane rešenjem potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića, koju su činili predstavnici medija i MUP-a, nagrada u kategoriji "Najhrabriji policijski službenik" dodeljena je Miljanu Kijanoviću, pripadniku Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Stefanović

Kijanović je nesebično rizikovao svoj život kako bi spasao građane tokom intervencije Specijalne antiterorističke jedinice u Kraljevu 28. septembra 2017. godine. On se u trenutku ulaska u prostoriju, u kojoj je osumnjičeni muskarac zatocio nekoliko osoba kojima je pretio da će aktivirati ručnu bombu, bez zaštitne opreme bacio na njega. Uhvatio je za ruke osumnjičenog, koji je već izvadio osigurač, i sprečio ga da aktivira bombu i tako zaštitio živote građana i svojih kolega.

Kijanović je u Ministarstvu unutrašnjih poslova počeo da radi 2007. godine, najpre kao policajac u PU Prijepolje. U SAJ-u je od 2012. godine. Završio je više specijalističkih kurseva iz oblasti taktike specijalnih dejstava. Pohađao je obuke i kurseve i druge vidove usavršavanja i edukacije iz specijalne taktike i  borbe protiv terorizma, koji su održani u Srbiji i inostranstvu.

Odlukom iste komisije nagrada "Najposvećeniji policijski službenik" dodeljenja je Nikoli Đokoviću, načelniku Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja kokaina, heroina i marihuane Službe za prevenciju narkomanije Uprave kriminalističke policije. 

Đoković je pokazao izuzetno zalaganje, požrtvovanost, revnost i istrajnost u svom radu, dok je kao vođa tima inspirisao svoje kolege ličnim primerom. U prethodnih godinu dana, tim koji je vodio u 17 odvojenih akcija suzbijanja krijumčarenja narkotika uhapsio je ukupno 89 lica, i zaplenio 1.5 tona marihuane, 305 kg kokaina, 107 kg hašiša, 17 kg ekstazija i 8 kg amfetamina.

Đoković je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova od 2004. godine. Karijeru je počeo kao inspektor u Odeljenju za suzbijanje narkomanije UKP-a PU za grad Beogradu. U Službu za prevenciju narkomanije i suzbijanje krijumčarenja narkotika, raspoređen je odmah nakon njenog formiranja 2014. Godine. Zbog iskazanih rezultata ubrzo je postavljen na mesto načelnika odeljenja za suzbijanje krijumčarenja kokaina, heroina i marihuane, na kom se i danas nalazi.

Nagrada u kategoriji " Omiljeni kolega", koja je dodeljena na osnovu glasova zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, dodeljena je Dejanu Jovanoviću, zameniku komandira Policijske ispostave u PS Aleksandrovac. 

Kolege za njega kažu: "Izuzetan kolega i prijatelj, odan poslu, požrtvovan, nesebičan. Hrabrost, ljudskost, poštenje i profesionalizam su oličenje njegove ličnosti. Komunikativan, srdačan, predusretljiv. Stručan i precizan, nepristrasan prema kolegama i građanima. Na njega se možete osloniti u svakom trenutku, neguje dobre odnose u kolektivu čime doprinosi boljoj radnoj atmosferi i uspešnom radu."

Jovanović je u Ministarstvu unutrašnjih poslova zaposlen od 1998. godine, gde je najpre počeo da radi kao uniformisani policajac, obavljao je poslove krim tehničara, rukovodioca Grupe za upravne poslove u Policijskoj stanici Aleksandrovac, pomoćnika komandira Policijske ispostave i danas se nalazi na mestu zamenika komandira Policijske ispostave u PS Aleksandrovac. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading