SPC ODLIKOVALA DOBROTVORE SRPSKOG NARODA

Vesti

23.01.2018

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Irinej danas je odlikovao velike dobrotvore našeg naroda - Francuza Arno Gujona koji godinama pomaže Srbe na Kosovu i Grka Marinosa Ricudisa koji je odbio da učestvuje u bombardovanju Srbije 1999. godine.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Partrijarh Irinej sa velikim humanitarcima

- Učinili ste dela koja nikada neće biti zaboravljena i kojima ste pokazali veliku ljubav prema ovom narodu - poručila je njegova svetost dodeljujući orden cara Konstantina Grku Ricudisu i orden Svetog Save Arno Gujonu.

 Arno Gujon, Francuz koji je postao najveći dobrotvor Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, zahvalio se na ovom priznanju i istakao da ga posvećuje srpskim junacima.

- Posvećujem ga istorijskim junacima, od cara Lazara do Olivera Ivanovića, i junacima Srbima sa Kosova i Metohije koji ostaju na svojim ognjištima i pored teških uslova za život - rekao je Gujon.

I dok za rad Gujona gotovo svi znaju u Srbiji, prica o grčkom oficiru koji je za vreme NATO agresije 1999. godine odbio da učestvuje u operacijama Alijanse, malo je poznata. Ovaj hrabri oficir odbio je da se ukrca na brod koji je kretao u napad na bratsku Srbiju i time je izgubio uniformu, platu, posao. Ali nikada se nije pokajao.

- Želim da vam da jedno obećanje: Niste sami u vašoj borbi. Uvek će postojati hrabri junaci u ovom svetu koji će biti uz vas, koji će da se žrtvuju sa vama i biti uz vas u vašoj borbi - poručio je Ricudis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading