Odgovor na ovo pitanje otkriće vam DA LI TREBA DA DATE OTKAZ NA POSLU

Autor:

Vesti

23.01.2018

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Kada je trenutak za davanje otkaza na poslu - ili bih možda trebao da ostanem na ovoj poziciji zauvek? - pitanje je koje je barem jednom prošlo kroz glavu svakome ko je ikad bio zaposlen.

RepublikaFoto: pixabay.com
Volite ono što radite?

Plata vam je odlična, ali vam je zaista dosadno? Niste srećni, ali imate sve razloge zbog kojih bi trebalo da budete zadovoljni? Peti Mekord, bivša radnica u Netfliksu, koja sad vodi svoju kompaniju za savetovanje, pronašla je način kako da pronađete pravi odgovor na pitanje - ostati ili otići s posla?

Pitanje koje morate sebi da postavite je: Je li to nešto što volite da radite, jeste li u tome izvanredno dobri, i jeste li to nešto u čemu je potreban neko ko je zaista izvrstan?

Iznete su tri činjenice koje sugerišu da vam posao ne odgovara
1. Mogli biste da radite mnogo više toga i postoje stvari oko kojih ste zaista strastveni, ali vašu kompaniju jednostavno nije briga.
2. Imate posao koji možete da radite, ali ga jednostavno ne volite. 
3. Radite jako puno svakog dana, a jednostavno znate da to ništa ne znači.

Ako vam ijedan od ovih razloga zvuči poznato, moglo bi biti vreme da napustite svoje trenutno radno mesto.

Ipak, ona priznaje da je problematični deo donošenja takve odluke na ovakav način taj što se okolnosti u vašim životima stalno menjaju. Na primer, u počecima karijere možda želite da radite od 0 do 24 na nečemu oko čega ste zaista strastveni. Ali, kako starite možda vam bitnije postaju neke druge stvari poput porodice ili prijatelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading