PUŠAČI, ODLIČNA VEST! Od februara poskupljuje pakla cigareta

Autor:

Vesti

24.01.2018

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pušači cigareta koje proizvodi kompanija "Imperijal tobako" od 12. februara plaćaće 10 dinara više za svaku paklu. Odlična vest za one koji truju sami sebe, ali i okolinu, jer će sada moći da nađu utehu u tome da - iako ne misle o svom i tuđem zdravlju - bar stavljaju više novca u državni budžet, pa ćemo sada imati više sredstava za bolnice, škole, vrtiće, puteve...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Do povećanja cena doći će zbog uvećanja specifične akcize od Nove godine za dinar i po po pakli koja se po akciznom kalendaru menja dva puta godišnje.

Zbog ovoga će država proizvođačima, po pakli od sada uzimati 67 dinara. Uz ovo se na svaku paklu zaračunava i proporcijalna akciza od 33 odsto, a na sve to i PDV. Sa uvećanjem nameta, uvećavaju se i drugi nameti za državu, pa su proizvođači prinuđeni da podignu cenu, prenosi telegraf.rs.

"Imperijal tobako" je prvi zatražio povećanje cena, što mu je i odobreno 18. januara.

- Oni su ovog puta prvi povukli nogu za korekciju cena. Sve njihove cigarete biće skuplje za 10 dinara po pakli, izuzev "sobranije", koji će skočiti za 20 dinara, pa će od 12. februara koštati 500 dinara - navodi izvor "Blica" iz Nemanjine 11 i dodaje da očekuju uskoro i zahteve ostalih proizvođača za korekciju cena zbog čega će njihove cene biti bar nekoliko dana jeftinije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading