ŠARČEVIĆ "KAO GRAĐANIN" PITA: Kako je rektor Univerziteta u KG i dalje na funkciji?!

Autor: Tanjug

Vesti

31.01.2018

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužbama koje su se u javnosti pojavile na račun rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića, moraju da se bave nadležne institucije i državni ograni, pre svega Agencija za borbu protiv korupcije, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević

Na sastanku u Ministarstvu sa Arsenijevićem, kako je saopšteno, Šarčević je naglasio da on kao ministar ne može da se meša u postavljanje i smenu rektora, jer je to pitanje autonomije univerziteta, kao i da je o stavu Ministarstva obavestio Savet Univerziteta.

Ministar je poručio da poslednju reč u imenovanju i razrešenju rektora ima Savet Univerziteta, ali da bi posle svih informacija koje su se pojavile u javnosti, Etička komisija morala da iznese svoj stav.

- Moj stav je jasan, ja se kao građanin pitam kako je moguće da, i pored svih navoda, on i dalje obavlja funkciju rektora - rekao je Šarčević, navodi se u saopštenju.


Ministar je podsetio da je inspekcija naložila Fakultetu medicinskih nauka da saglasno odredbama člana 127. Zakona o visokom obrazovanju poništi javnu ispravu i stečena nastavno-naučna zvanja po osnovu te isprave studentu Aleksandru Arsenijeviću. 

Rektor je najavio žalbu povodom mere koju je naložila inspekcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sima

31.01.2018 21:21

Tako sto je rektor potkupio, podmitio ili ucenio Senat i Eticku komisiju. Etickom komisijom rukovodi Boskovic, njegov prorektor, koga je licno postavio. Ali uskoro ide - RTS javlja: GOTOV JE!