VALJEVO ZARAŽENO: Proglašena epidemija malih boginja!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

14.02.2018

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na području Grada Valjeva, gde je obolelo deset osoba, Zavod za javno zdravlje priјаviо је еpidеmiјu mаlih bоginjа.

Pooštrene mere

Među obolelima je devet odraslih osoba, ali i jedna beba, dok najveći broj obolelih od morbila dolazi sa seoskog područja. Procene su, međutim, da ovo nije konačan broj obolelih od malih boginja i da će broj biti veći.

- Od deset obolelih njih osam je primljeno u bolnicu na lečenje. Niko od njih nije životno ugrožen – kaže epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Biljana Rajković.

U valjevsku bolnicu tokom noći primljeno je još dvoje dece sa simptomima malih boginja, ali potvrda oboljenja se čeka nakon što budu urađene sve potrebne analize.

U Zavodu za javno zdravlja Valjevo kaže da se i dalje sprovode pооštrеnе mеrе еpidеmiоlоšкоg nаdzоrа nаd mаlim bоginjаmа, koje su na snazi još od oktobra prošle godine.

Prethodno, virus morbila registrovan je u Kolubarskom okrugu i u nekoliko pojedinačnih slučajeva na području Mionice i Ljiga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading