POČETAK MARTA BIĆE NAJHLADNIJI, a evo kada se očekuje konačno kraj zime!

Autor: Informer, Republika

Vesti

18.02.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju do kraja zime čekaju još dva hladnija talasa, a od 10. marta stiže pravo proleće sa toplim i sunčanim vremenom, kažu meteorolozi. U narednih 20 dana smenjivaće se kiša i susnežica, međutim tokom tih dana temperatura neće biti konstantno u minusu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Takvo vreme zadržaće se do druge trećine marta, kada će se zima definitivno predati, a temperature će ići i iznad 15 stepeni.

Meteorolog "Weather2umbrella" Đorđe Đurić kaže da nas prvi hladniji talas očekuje već sledeće nedelje, dok drugi stiže u prvim danima marta.

- Zima još nije definitivno gotova, ali je pri kraju. Sve do 10. marta biće hladnjikavo, sa kišom i susnežicom. Jasno se naziru dva hladnija talasa - prvi oko 22. februara, koji će trajati pet ili šest dana, i drugi, znatno kraći, ali oštriji, u prvim danima marta. Međutim, ni tada neće biti ledenih dana, odnosno temperatura se, osim noću i ujutru i izuzimajući planine, neće spuštati ispod nule. Trebalo bi napomenuti da će hladnije biti na severu nego na jugu zemlje - prognozira Đurić.

U narednih 20 dana čekaju nas još dva hladnija talasa, ali temperatura nijednom tokom dana neće ići ispod nule * Nakon toga stiže pravo prolećno vreme, sa toplim i sunčanim danima

Prema njegovim rečima, posle 10. marta više neće biti hladnih dana.

- Od druge nedelje marta, temperature će konstantno rasti i možemo očekivati pravo prolećno vreme, sa dosta sunca i bez mnogo padavina. Nakon toga, zima se više neće vraćati - dodaje Đurić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading