STRAŠNO UPOZORENJE ZA SRBIJU: Od nedelje nas očekuju JEZIVE OLUJE!

Autor: Republika

Vesti

21.02.2018

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od nedelje pa do 1. marta na području Srbije biće ledeni dani. U jutarnjim satima biće umeren, lokalno i jak mraz, a u većini mesta u zemlji temeprature će se kretati od -10 do -5 C, dok će dnevna temperatura biti od -6 do -2 C, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Očekivana visina snega je od 5 do 10 cm na severu, od 10 do 20 cm u ostalim predelima, a na planinama lokalno i više.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, ujutru i sa susnežicom, samo u Timočkoj Krajini, na severu Vojvodine i na planinama sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Češće padavine očekuju se ujutru i pre podne, preciziraju u RHMZ. Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području mestimično i jak, jugoistočni i istočni, na jugu Banata povremeno sa udarima olujne jačine.

Uz jak i olujni vetar na planinama istočne Srbije moguća je pojava snežnih nanosa. Jutarnja temperatura od -1 do 4 C, najviša dnevna od 1 C na severu i u Timočkoj Krajini do 8 C u centralnim i južnim krajevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading