ČUVAJTE GLAVE: Sneg i led se tope, opasnost od ledenica!

Autor: Tanjug

Vesti

03.03.2018

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republicki Hidrometeoroloski Zavod izdao je upozorenje na pojavu ledene kiše koja se u pojedinim delovima zemlje očekuje ujutru, a potom i na intenzivnije topljenje snega.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Biće klizavo i mokro

RHMZ upozorava da se ujutru očekuje ledena kiša, a da se do 10. marta očekuje intenzivnije topljenje snega na jugu Srbije, a od ponedeljka, uz porast temperature i pojačanje južnog vetra i u ostalim krajevima. 

U Srbiji će danas pre podne biti pretežno oblačno, ponegde s kišom, na severu i istoku Srbije sa snegom ili ledenom kišom. Sredinom dana i posle podne prognozira se kratkotrajni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Uveče i u toku noći novo naoblačenje s kišom i snegom. 

Vetar će biti slab i umeren, na istoku i planinama jak, zapadni i 

severozapadni, a tokom dana biće u slabljenju i skretanju najpre na istočni, a uveče i noću na severni. 

Najniža temperatura biće od minus pet od tri stepena Celzijusa, a najviša od nule na severu do 11 stepeni na jugu Srbije. 

I u Beogradu će ujutro biti oblacno, u pojedinim delovima grada slab sneg ili kiša uz poledicu. U toku dana uglavnom suvo uz 


kratkotrajno razvedravanje. 

Uveče i noću očekuje se novo naoblacenje s kišom i snegom. Vetar će biti slab i umeren, zapadni, posle podne i uveče u skretanju na istočni i severoistočni. Najniža temperatura oko nule, najviša oko 2 dva stepena.
RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

Prema izgledima vremena do 10. marta, u nedelju ujutro i pre podne oblačno s kišom i snegom. Posle podne i uveče kratkotrajno razvedravanje. 


Naredne sedmice biće toplije uz čestu pojavu kiše i intenzivno topljenje snega u nižim i brdskim predelima, a postepeno na planinama. 

U ponedeljak i utorak u košavskom podrucju i na planinama biće vetrovito. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading