"OSMI MART, DAN ZA BUNT"

Autor:

Vesti

08.03.2018

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednice Vlade Srbije Zorana Mihajlović povodom 8. marta, obratila se svim ženama na svojoj Fejsbuk stranici. Rečima je otvorila brojna pitanja rodne ravnopravnosti i istakla da je danas pre svega dan borbe i bunta dama širom zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović poziva žene na bunt

- Lepo je danas, 8. marta, dobiti cvet ili neki drugi poklon. Lepo je što će se neke firme setiti da danas ženama podele nagrade i vaučere. Lepo je što će nas danas naši muškarci izvesti na ručak ili večeru ili što će nas počastiti nekim kozmetičkim tretmanom.

Ali, osmi mart nije samo dan za slavlje. To je, pre svega, dan za bunt, za protest! Danas je dan kada treba da se setimo svih onih velikih žena koje su se mnogo pre nas borile za ovo što imamo i dan kada treba da ustanemo i kažemo: "Hoćemo veća prava!" - napisala je Zorana Mihajlović, a kako su se mnog e žene pronašle u njenom postu, tako su počele da tekst šeruju i na svoje stranice. 

Ovde možete da pročitate otvoreno pismo u celosti:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading