IRINEJ: KURIR IZMISLIO IZJAVU!

Autor: Republika

Vesti

08.03.2018

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska pravoslavna crkva (SPC) saopštila je danas da "navodna izjava" patrijarha srpskog Irineja ne odgovara sadržini razgovora koji je patrijarh vodio sa novinarkom dnevnog lista Kurir, a iz sveukupnog konteksta njegovih odgovora posebno oštro je istrgnuta konstrukcija koja se našla u opremi teksta na naslovnoj strani.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Demontovao pisanje Kurira: Patrijarh Irinej

Povodom teksta "Patrijarh Irinej: Neću da se selim na Kosovo", SPC navodi da je patrijarh Irinej govorio isključivo o značaju Pećke Patrijaršije kao drevnog istorijskog sedišta Srpske pravoslavne crkve i o Beogradu kao njenom administrativnom sedištu.

Komentarišući mogućnost da budući poglavari SPC imaju sedište u Peći, patrijarh nijednom rečju nije pomenuo sebe, niti je o tome uopšte bilo govora.

- Formulacije koje su se našle na naslovnoj strani ovih novina "Neću da se selim na Kosovo" i "Tražiću da Patrijarha biramo kao i do sada, a ne dvotrećinskom većinom" ne odgovaraju sadržini vođenog razgovora, niti odražavaju lični stav patrijarha, već je reč o rezultatu novinarske želje da se izgovorenim rečima pridoda drugačiji, senzacionalniji, smisao - navodi se u saopštenju SPC.

- O tome najbolje govori i činjenica da ove imaginarne izjave, iskorišćene za medijski atraktivnu najavu, nema čak ni u tekstu koji je objavljen na strani šest ovih novina. Ovo svedoči i o tendencioznoj nameri da se krivotvori istina - dodaje se u saopštenju.

- Takav manir kojim se neistinito i senzacionalistički prenose izjave patrijarha srpskog Irineja nanose veliku štetu ugledu patrijarha i SPC - zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading