Manco u oproštajnoj poseti kod premijerke Brnabić

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.03.2018

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ane Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Italije u Srbiji Ðuzepea Manca, i naglasila da su odnosi Srbije i Italije prijateljski, bez otvorenih pitanja i da ih karakteriše uzajamna podrška u pitanjima od strateškog interesa.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ana Brnabić sa italijanskim ambasadorom

Brnabić je odlazećem ambasadoru Italije zahvalila na izuzetnom zalaganju i doprinosu u unapređenju odnosa dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

Ambasador Manco, koji će svoju diplomatsku karijeru nastaviti kao ambasador u Argentini, zahvalio je premijerki Brnabić i Vladi Srbije na podršci koju su mu pružali tokom mandata u Srbiji.

Predsednica vlade naglasila je da Srbija izuzetno poštuje napore koje je Italija uložila u pripremu Strategije Evropske unije za Zapadni Balkan

On je istakao da će Italija nastaviti sa snažnom i kontinuiranom podrškom Srbiji u oblasti evrointegracija, borbi protiv korupcije i u domenu vladavine prava, kao i sa podrškom politici regionalne stabilnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Sagovornici su se saglasili da su obe države opredeljene za dalje unapređenje odnosa, pre svega kroz ekonomsku saradnju, za koji postoji veliki potencijal.


Sastanku je prisustvovao i otpravnik poslova Ambasade Italije u Beogradu Serđo Monti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
TSIDMZ

09.03.2018 17:16

Odnosi ce biti jos bolji.

Mudri dzentlmen

09.03.2018 17:25

Srbiji je u interesu da odrzava prijateljske odnose sa Italijom i svim ostalim zemljama clanicama Evropske unije! Verujem da ce odrzavanje ovih odnosa doprineti brzem napretku Srbije ka EU!

Sever

09.03.2018 18:27

Sa svima imamo korektne odnose.

Kosta

09.03.2018 18:52

Ispracaj kakav dolikuje dobrim saradnicima.