DA LI JE TO 500? Evo koliko smo godina bili pod Turcima!

Autor: Republika

Vesti

20.03.2018

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđan Mazalica, član Odbora za EU integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske, slikovito je prikazao koliko su zemlje bivše Jugoslavije bile pod vlašću Turaka.

Foto: twitter.com/SrdjanMazalica
Ilustrovano koliko je koji deo Jugoslavije bio pod Turcima

- Često čujemo da smo bili "500 godina pod Turcima". Evo zapravo koliko smo bili, kako koji deo bivše Jugoslavije - napisao je on na Tviteru uz sličicu, na kojoj se vide i brojke u Srbiji i to posebno za svaki deo zemlje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojša

20.03.2018 13:26

To je današnja Srbija, a zaboravlja se kolika je bila Srbija i zašto se govori 500 godina. MARIČKA bitka je bila 1371, Srbija protiv Turske, preciznije Mrnjavčevići. A gde se nalazi reka Marica nema pojma 99% Srba. Nalazi se na krajnjem istoku današnje Bugarske kod Jedrena. A naravno zaboravlja se da je današnji sever Grčke bio Srbija SEM Soluna i naravno cela današnja Albanija. Ako uzmete u obzir granice Srbije i da je Car Dušan krunisan u Skoplju i njegovu titulu, ondaje jasno da je Srbija bila 500 godina a današnja je bila od 1459 i pada Smedereva pod Turke do 1878 godine kada je dobila nezavisnost. A Vojvdina je postala Srbija tek 25.11.1918 godine a danas Baranja i pola Srema pripadaju Hrvatskoj iako su se ujedinili sa Srbijom a to pitanje niko ne postavlja.