VOZAČI, ZBOG OVIH PREKRŠAJA LETITE PRAVO U ZATVOR!

Autor:

Vesti

26.03.2018

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici Narodne skupštine prošle nedelje su usvojili izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja. Kazne su "drakonske", a neki od prekršaja mogu vozače da odvedu i iza rešetaka.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Vozači, oprezno od sada sledi mnogo jači udarac po džepu

Najzvučnija novina svakako je smanjenje dozvoljenog nivoa alkohola u krvi. Sa 0,3 mg/ml (promila) prag je spušten na 0,2. Ovo znači da možete pasti već posle pola litra piva ili dve čaše vina i za to platiti 10.000 dinara. 

Jedna od najznačajnijih novina koju predviđaju izmene tog zakona, prema rečima Damira Okanovića, direktora Komiteta za bezbednost saobraćaja, jeste da svaka stanica za tehnički pregled mora da ima opremu za video-nadzor, odnosno za snimanje kompletnog tehničkog pregleda.

- Radionice tehničkih pregleda moraće da imaju i dobru internet vezu sa jedinicom MUP-a, tako da praktično uvodimo sistem Velikog Brata kada je reč o tehničkim pregledima - objašnjava Okanović.

Razlog za to je, kako kaže, što su se do sada uverenja o tehničkoj ispravnosti dobijala i bez dovoženja vozila na tehnički pregled.

- Ne možemo da zatvaramo oči i da ne vidimo ono što svi vide. Uočavamo i na ulicama određeni broj vozila za koja se i sami zapitamo ko je ovo pustio da dobije tehničku ispravnost? - ukazuje Okanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading