Gradonačelnik položio venac na spomen obeležje Olegu kojeg su ubile NATO BOMBE!

Autor: Tanjug

Vesti

01.04.2018

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je danas venac na spomen-obeležje kod Varadinskog mosta, povodom 19.godišnjice pogibije Olega Nasova u NATO bombardovanja, i naglasio da mostovi mogu biti obnovljeni, ali ljudski životi se nikad ne mogu vratiti.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević položio venac na spomen obeležje

Vučević kaže da ne postoje reči koje mogu biti prikladne i da svojim značenjem iole nadomeste gubitke porodice, kao ni da dočaraju kroz šta su ljudi prolazili pre 19 godina.

- Jedna od velikih životnih nepravdi, koja nas je zadesila te ratne 1999. godine, desila se upravo prvog dana aprila, kada se Olegov život tragično završio. Želim da iskažem saučešće porodici, ali i da istaknem da se život uvek bori za one pravedne stvari i da se naposletku iznedri ljubav, a tako se i namestilo, da se nakon tri meseca od tragedije rodi Olegov sin, koji je porodici dao snagu za život - rekao je Vučević.

Nadam se, rekao je gradonačelnik, da ćemo ubrzo krenuti u konkretizaciju inicijative Olegovog oca Milivoja da se izradi spomen-ploča sa imenima 313 Novosađana, koji su bili žrtve ratova od 1990. do 1999. godine.

Pored Olega Nasova, tokom 78 dana bombardovanja Srbije poginulo je oko 2.000, a ranjeno je više od 12.500 građana Srbije. 

Dva dana posle bombardovanja Varadinskog mosta, Novi Sad je ostao i bez Mosta slobode, a 26. aprila srušen je i Žeželjev most.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading