U IGRI 10 MILIONA RAČUNA! "Uzmi račun i pobedi" i ove godine obara sve rekorde!

Autor:

Vesti

17.04.2024

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi krug donosi i jednu novinu

U IGRI 10 MILIONA RAČUNA! "Uzmi račun i pobedi" i ove godine obara sve rekorde!

Foto: Printscreen/https://www.uzmiracun.rs/-nagradna-igra-2023

Za prvi ovogodišnji krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" za koji je prijava počela 8. aprila, do danas do 14 časova poslato je 10.042.870 računa.

Prvo izvlačenje u ovom krugu biće održano 11. maja, a kao i u prethodnim krugovima, umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani pravo učešća ostvaruju registrovanjem računa putem mobilne aplikacijea „Uzmi račun i pobedi“, koju je razvila Poreska uprava Srbije.

Ova aplikacija je dostupna u prodavnicama Google Play, Apple i Huawei.

Novi krug donosi i jednu novinu koja se odnosi na bezgotovinska plaćanja, a sastoji se u tome što unosom u aplikaciju, svaki fiskalni račun dobija jedinstveni alfa numerički kod, a ukoliko se plaća bezgotovinski, dakle karticom, instant i slično, dobija se i još jedan, dodatni kod.

Nagradni fond ovog kruga nagradne igre vredan je 1,9 miliona evra a u njemu će dobitnicima biti dodeljeno 10 stanova u naselju Zemunske kapije u Beogradu.

Mali: Milion i 50 hiljada građana učestvovalo prošle godine

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali predstavio je ranije novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2024" u Palati Srbija.

Prošle godine ostvarili smo sjajne rezultate kad je nagradna igra u pitanju. Drago mi je što je mnogostruko porasla svest građana Srbije o tome da treba uzimati fiskalne račune i da se zajedno borimo sa sivom ekonomijom. Kada se neki porez naplati kada je država u pitanju svi građani od toga korist imaju - rekao je ministar. 

Milion i 50 hiljada građana Srbije je učestvovalo prošle godine u igri - naveo je on i dodao da je na pravi način promovisana borba protiv sive ekonomije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading