UNUKA POKOJNOG PATRIJARHA PAVLA: Moj deda je i za života bio svetac!

Autor: Republika

Vesti

03.04.2018

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest da će Sveti arhijerejski sabor SPS najverovatnije u maju raspravljati o kanonizaciji omiljenog srpskog patrijarha Pavla, oduševila je njegovu unuku Snežanu Milković.

Patrijarh Pavle

- Za mene je to nova informacija i to je lepo. Mislim da je on uvek bio svetac, a definitivno to postao onog trenutka kada se upokojio - onoliki narod na sahrani, u onakvom miru svečanom i pobožnom, mislim da je to već značilo da će on biti proglašen za sveca i da je on od tog trenutka svetac - kaže Snežana Milković, kojoj je upokojeni patrijarh bio deda, prenose beogradski mediji.

Ona kaže da je vest o mogućoj kanonizaciji samo potvrda toga, a da bi joj bilo veoma drago da se to zaista i ozvnaiči.

- Njegov način života je bio takav da možemo da kažemo nema nijedne senke koja bi bila protiv tog argumenta. Ono što je govorio, on je tako i živeo i svedočim o tome jer sam mu bila blizu i znam da je bilo tako. Na kraju, ne mora ni da se žuri sa kanonizacijom, znamo šta se u narodu pričalo još dok je bio živ. Prosto, kada bude božja volja i kada bude trebalo, to će se i dogoditi - zaključuje Milkovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading