PREKO 80 PUTA DALA KRV, A ONDA SE REŠILA 80 KILOGRAMA ZA GODINU DANA: Žana iz Čačka sada sa osmehom prilazi ogledalu

Autor:

Vesti

20.04.2024

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je neretko bila dobrovoljni davalac krvi i na spisku je dobrovoljnih donora organa, Žanu osim humanosti krasi i čelična volja, zbog koje nije odustala da promeni svoj životi u ovom segmentu.

PREKO 80 PUTA DALA KRV, A ONDA SE REŠILA 80 KILOGRAMA ZA GODINU DANA: Žana iz Čačka sada sa osmehom prilazi ogledalu

Foto: RINA

Žana Marković iz Čačka je žena čije ime je crvenim slovima zapisano u Crvenom krstu, jer je preko 80 puta dala krv a i već se evidentirala kao dobrovoljni donor organa. Pomagala je drugima, ali sebi je teško mogla da pomogne jer je borbu sa viškom kilograma vodila decenijama. Sada je konačno uspela i ona je najbolji motiv svima onima koji ovu borbu i dalje vode.

- Sa kilogramima sam vodila bitku skoro 30 godina, sa dijetama, međutim, one su danas prošlost. Žerela sam malo više da uradim na sebi, tako da sam operisala želudac 23. juna prošle godine - rekla je Žana za Rinu i navela da se od tada njen život promenio u pozivitivnom smislu, budući da je izgubila 80 kilograma.

Ona dodaje da je gubitak kilograma u potpunosti promenio njen život, ne samo u fizičkom, nego i u zdravstvenom i psihičkom smislu. Ipak, postoje neka pravila kojih se ona sada aktivno pridržava:

- Naučila sam da je najbitnije da se nakon šest sati popodne ne jede ništa. Do tog vremenskog intervala šta smo jeli, jeli, kasnije više ne.

Kako kaže, tokom sve vreme ove najveće borbe sa kilogramima, Žana je imala potpunu podršku čoveka koji je sve vreme bio uz nju i morala je da ga pomene.

Foto: RINA

Žana Marković daje krv

- Zahvalila bih se jednom čoveku, koji me je bodrio u ovoj borbi, kada sam ja posustajala on mi je davao snagu i ljubav, što je negde bilo mnogo lakše”, kaže.

Kada se govori o danima mladosti Žana ističe da se više ne bi vratila u godine pre 25, 30, sa onim kilogramima, jer je to biila teška bezuspešna borba.

Ova Čačanka je žena koja je 85 puta dala krv, ali kako kaže, kad se potpuno oporavi, ponovo će se vratiti dobrovoljnom davanju najdragocenije tečnosti. Kroz osmeh preporučuje svima koji su zdravi i u prilici da postanu dobrovoljni davaoci krvi, da to i učine, jer svaka kap može nekome spasiti život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading