DEČAKU HEROJU ŽIVOT NIJE TEŽAK: Nakon smrti oca, postao je glava kuće sa 13 godina

Autor:

Vesti

26.04.2024

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trinaestogodišnji junak Bosanskog Petrovca.

DEČAKU HEROJU ŽIVOT NIJE TEŽAK: Nakon smrti oca, postao je glava kuće sa 13 godina

Foto: Printscreen/Youtube/ATV Banjaluka

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca već šest godina nosi teret jednog seoskog domaćinstva na svojim mladim plećima. Nakon gubitka oca, preuzeo je odgovornost za celokupan posao, od upravljanja traktorom do obrade velikih površina zemlje.

Počeci na traktoru

Miloš je prvi put seo u traktor sa svega četiri godine, a interesovanje za obradu zemljišta javilo se veoma rano. Njegov otac ga je naučio osnovama, a znanje je dodatno proširio uz pomoć očevog prijatelja. Sada, sa samo trinaest godina, vešto upravlja traktorom i pomaže u obradi velikih površina zemlje.


Uloga u porodici

Miloš ističe da zajedno sa svojim ujakom olakšava sebi posao, koristeći dva traktora kako bi efikasnije obavili poslove na imanju. Njegova posvećenost i spremnost da nauči sve poslove vezane za gazdinstvo pokazuju izuzetnu zrelost i odgovornost za svoje godine.


Škola i radna etika

Pored obaveza na imanju, Miloš je i odličan đak. Nakon završetka škole, odmah se posvećuje poslu na imanju, svesno preuzimajući odgovornost koja mu je poverena nakon očeve smrti. Njegova radna etika i posvećenost poslu izvanredan su primer mladima.
 

– Ovo je kao što vidite moja stoka i oko ovoga se skuplja seno tokom polovine godine i brinem se o tome. Prodajem mleko i sir i pomažu mi da zarađujem i sve to. Život na selu nije težak kao što mnogi pričaju – kaže Miloš.

Miloševa majka Snježana kaže da ima troje dece ali ističe da joj je Miloš desna ruka. Od malih nogu učio je da radi sve priča Miloševa majka.

– Nije mu ništa teško. Sve radi pomaže i ja bih poručila i ostaloj deci da budu kao moj Miloš – kaže Miloševa majka Snježana Jeličić.

I Miloš zaista može da bude primer svojim vršnjacima, ali i onima koji su dosta stariji od njega. Ne mašta o skupocenim stvarima, već samo o tome da sve kod kuće bude kako treba, prenosi ATV.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading