VASKRŠNJE JUTRO: Ovo obavite čim ustanete!

Autor: Republika

Vesti

08.04.2018

04:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Vaskrs treba da se ustane rano, a ne bi trebalo da se ode rano na spavanje, tj. pre ponoći. Ako se ode pre ponoći na spavanje, taj će cele sledeće godine do Uskrsa biti pospan i sanjiv. Kada se ustane treba se umiti vodom u kojoj su stavljeni: dren, zdravac, bosiljak i crveno vaskršnje jaje. Decu po obrazima treba dotaći crvenim jajetom, da bi cele godine bila zdrava i rumena.

RepublikaFoto: pixabay.com
Srećan vam praznik vernici!

Za Vaskrs treba da se ustane rano, a ne bi trebalo da se ode rano na spavanje, tj. pre ponoći. Ako se ode pre ponoći na spavanje, taj će cele sledeće godine do Uskrsa biti pospan i sanjiv. Kada se ustane treba se umiti vodom u kojoj su stavljeni: dren, zdravac, bosiljak i crveno vaskršnje jaje. Decu po obrazima treba dotaći crvenim jajetom, da bi cele godine bila zdrava i rumena.

Na vaskršnje jutro odlazi se u Crkvu na liturgiju. U nekim selima u Sremu južnom Banatu i Bačkoj, u ulicama gde je prolazila litija, palile su se sveće u prozorima. Prvo šta treba da se pojede nakon pričešća i po dolasku kući, i time omrsi, jeste jaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading