LOZNICU OPET POGODILO NEVREME! Ulice poplavljene, GRAD veličine i do ŠEST CENTIMETARA U PREČINIKU! (FOTO)

Autor:

Vesti

21.05.2024

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiša je poplavila i neke ulice, pa su vozila privremeno ‘‘plovila’‘ po njima.

LOZNICU OPET POGODILO NEVREME! Ulice poplavljene, GRAD veličine i do ŠEST CENTIMETARA U PREČINIKU! (FOTO)

Foto: Printskrin/Instagram/hailz_srbija

Novo nevreme je nešto pre 16 časova pogodilo gradski deo Loznice praćeno jakom kišom i sugradicom koja je povremeno prelazila u veći grad.

 

 

Zvanično je prema podacima lozničke hidrometeorološke stanice grad bio veličine do dva i po santimetra, ali su na drušvtenim mrežama osvanule fotografije grada veličine oraha, ili manjeg kokošijeg jajeta.

- Na području Loznice je padao grad do 6 cm u prečniku. Oblak kod Užica je, najverovatnije, proizveo još veća zrna grada! - stoji u opisu fotografije.

Kiša je poplavila i neke ulice, pa su vozila privremeno ‘‘plovila’‘ po njima. Ovo je drugo nevreme koje je pogodilo Loznicu u svega nekoliko dana.

Nevreme je stiglo iz pravca Banje Koviljače, a kada je u njoj padala sugradica, u šest kilometara udaljenoj Loznici tek je počinjala kiša da bi onda stigla glavnina gradonosnog oblaka koji je nešto pre 16 časova udario po gradskoj zoni.

Podsećamo, danas je i Užice i okolinu pogodilo jako nevreme.

Oblačnost iz zapadne i jugozapadne Srbije sa plјuskovima, grmlјavinom, a lokalno gradom i jakim vetrom u naredna 2 časa širiće se ka centralnoj Srbiji, dok će oblačnost iz Semberije i Slavonije zahvatiti zapadne delove Vojvodine, istakao je RHMZ u najnovijoj najavi od 16.05 časova..

- Do kraja dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Udari košave tokom noći u slablјenju.

Zbog najavljenih nepogoda, danas je u skoroj celoj Srbiji upaljen narandžasti meteoalarm. uglavnom zbog dve pojave - pljuskova i grmljavine. U Banatu i Pomoravlju upaljen je i zbog jakog vetra.

I sutra je veći deo Srbije pod narandžastim meteolarmom, takođe zbog pljuskova i grmljavine, a u četvrtak je cela Srbija u žutom.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading