NOVOSAĐANIN NESTAO U GRČKOJ: Svaki trag mu se gubi 13. maja!

Autor:

Vesti

22.05.2024

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodi se da je na Svetoj Gori boravio sam

NOVOSAĐANIN NESTAO U GRČKOJ: Svaki trag mu se gubi 13. maja!

Foto: Shutterstock, Printscreen

Novosađanin Ivan Štrba (39) nestao je tokom hodočašća na Svetoj Gori, što je izazvalo zabrinutost kako u njegovom rodnom gradu, tako i među grčkim medijima. Prema informacijama grčkog portala "Protothema", Ivan je bio gost na Svetoj Gori, ali je otišao 13. maja, istog dana kada mu je istekla boravišna viza.

Republika

Foto: Printscreen

 

 

Kako piše "Lajflajna" sajt koji se bavi nestalim osobama, navodi se da je on na Svetoj Gori boravio sam.

- Došlo je do nestanka odrasle osobe sa područja Svete Gore. Ivan Štrba, 39. nestao je sa područja Svete Gore 13.05.2024. Traženi je boravio kao posetilac na Svetoj Gori, odakle je otišao 13. 05. 2024. godine zbog isteka boravišne dozvole. Od tada mu se gubi svaki trag. GRAMMI ZOIS, obavešten je od strane Generalnog konzulata Republike Srbije da je zatražio aktiviranje SILVER ALERTA Social Alert, 21.05.2024. uveče i nakon prikupljanja potrebnih pratećih dokumenata aktiviran je SILVER ALERT Social Alert, za mobilizaciju svih za njegovo pronalaženje. Njegov život može biti u opasnosti - navodi se u saopštenju.

U slučaju nestanka osobe, postupanje treba da bude brzo i efikasno kako bi se povećale šanse za pronalazak nestale osobe. Evo nekoliko koraka koje treba preduzeti u slučaju nestanka osobe:


Prvo i najvažnije je odmah obavestiti nadležne institucije o nestanku osobe. To uključuje policiju, hitnu pomoć i vatrogasnu službu. Informacije o osobi koja je nestala, uključujući fotografiju, detaljan opis izgleda i poslednje poznate lokacije, treba što pre dostaviti ovim institucijama.

Proveriti poslednje poznate lokacije
Važno je proveriti sve poslednje poznate lokacije na kojima je nestala osoba boravila. To može uključivati mesta rada, školu, omiljene parkove ili bilo koje druge lokacije koje su osobi bile posebno drage.

Angažovati javnost
Javno apelovanje putem društvenih mreža, lokalnih medija i postavljanje letaka sa informacijama o nestaloj osobi može biti od velike pomoći. Ovo može pomoći u širenju vesti o nestanku i dovesti do korisnih informacija od strane građana.

Angažovati profesionalnu pomoć
U nekim slučajevima može biti korisno angažovati profesionalne potrage, poput spasilačkih timova ili organizacija specijalizovanih za pronalazak nestalih osoba.

Neophodnost brze reakcije
Važno je naglasiti da je brza reakcija ključna u slučaju nestanka osobe. Što se pre reaguje i preduzimaju koraci u potrazi, to su veće šanse za uspešan ishod.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading