VLADIKA GRIGORIJE: I Srbi su deo Mostara

Autor: Tanjug

Vesti

09.04.2018

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije istakao je danas da je Mostar grad i Srba, i da ih niko ne može iz njega istrgnuti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vladika Grigorije i predsednik RS Milorad Dodik

Vladika je, nakon obilaska radova na obnovi Saborne crkve Svete trojice u Mostaru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i RS Miloradom Dodikom, rekao da je srećan što je imao priliku da to učini sa dva predsednika srpskog naroda. 

Rekao je da je naročito srećan što je imao priliku predsednicima da pokaže dokle se stiglo sa radovima, dodajući da je najveća pomoć stigla iz Srbije i RS. 

Prema njegovim rečima, stiglo se blizu pokrivanja crkve... 

Podsetio je da Eparhija uskoro treba da proslavi 800 godina postojanja, i da bi bilo dobro da se radovi na obnovi Saborne crkve završe do 2020. godine. 

- Izgradnjom ovog hrama želimo da izgradimo Mostar za sve ljude i naročito našu zajednicu, koja je mala, ali istorijski izuzetno važna. Naša zajednica je jedan od temelja Mostara zajedno sa drugim narodima koji ovde žive - podvukao je vladika. 

Nazire se, kaže, čudesni hram, koji će, kada se završi, biti kulturni, istorijski, prosvetni, i za pravoslavce - kultni hram.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Mire

09.04.2018 15:39

Lepo je videti ovakvo jedinstvo i slogu.

Miki

09.04.2018 15:44

Setimo se Alekse Šantića i Mostara...Sada je Mostar etnički čist od Srba.

ela

09.04.2018 15:45

Ostalo je jos Srba u Mostaru.

albert kami

09.04.2018 17:37

@ela - Drago mi je sto nas i tamo ima.