NOVA AKCIJA BESPLATNIH PREGLEDA: Knjižica nije potrebna

Autor: Tanjug

Vesti

20.04.2018

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju sprovodi Ministarstvo zdravlja biće nastavljena u nedelju, 22. aprila, od 8 do 16 časova, u zdravstvenim ustanovama širom zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da u više od 90 zdravstvenih ustanova obave kardiološki i oftalmološki pregled, i urade tumor markere i analize štitaste žlezde i prostate, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U prethodnih sedam akcija, više od 140.000 građana obavilo je preventivne preglede a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku. 

Ministarstvo zdravlja poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. 

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na sajtu Ministarstva zdravlja, www.zdravlje.gov.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading