U ČAST PRIJATELJSTVA DVEJU DRŽAVA: Biciklisti krenuli na vožnju od Kalemegdana do Turske!

Autor: Tanjug

Vesti

28.04.2018

07:58 >> 09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvoro mladih biciklista, po dvoje iz Srbije i Turske, krenuli su danas na turu "Most prijateljstva" od Stambol kapije u Beogradu do Beogradske kapije u Istanbulu, a jedna od njih, Milica Rakić kaže da je motiv ove "avanture" na dva točka - spajanje dve države i grada i sklapanje novih prijateljstava.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vučić ispratio bicikliste

Biciklističku četvorku danas je sa Kalemegdana ispratiio, pored ostalih, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čija je poseta Turskoj, 7. maja, i povod za ovu simboličnu akciju prijateljstva.

Na turu dugu 1.200 kilometara krenuće, pored Milice, i Aleksandar Mijatović iz Srbije, kao i Ouzhan Ermiš i Muhamed Ali Uuz iz Turske.

- Mi ćemo se potruditi da ih (predsednike Srbije i Turske) dočekamo na najlepši mogući način, pozitivni i nasmejani i biće nam vrlo drago sto imamo takvu čast i priliku da ih dočekamo - rekla je Milica za Tanjug.

Ova 20-ogodišnja Novosađanka kaže da nije imala priliku da vozi slične ture, ali jeste prelazila slične dužine na trkama, pa će joj ovo biti manji izazov, nego kada su trke u pitanju.

Kako je istakla, njen motiv da krene na ovaj put je spajanje dve države, Srbije i Turske, spajanje Istanbula i Beograda i "sklapanje novih prijateljstava i druženje na dva točka".

Put dug 1.200 kilometara trajaće devet dana, a biciklisti će dnevno između 100 i 160 kilometara.

Put će preći u devet etapa: Beograd-Srebrno jezero, Srebrno jezero-Zaječar, Zaječar-Pirot, Pirot-Sofija, Sofija-Pazardžik, Pazardžik-Haskovo, Haskovo-Edirne, Edirne-Čorlu, Čorlu-Istambul.  

Ovaj gest entuzijasta biciklizma biće još jedna potvrda izvanrednih odnosa između Srbije i Turske koji se ovoga puta celom svetu predstavljaju i na polju sportske saradnje, ističu u Turskoj ambasadi. 

Sponzori ovog svojevrsnog mosta prijateljstva između dve prestonice, što će i pisati na dresovima koje će biciklisti za ovu priliku nositi, su istanbulska opština Fatih i fabrika bicikala Salkano (Salcano). 

Turski proizvođač bicikala već dva puta je bio sponzor turskih reprezentativaca u biciklizmu na Olimpijadama 2012. i 2016. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (78)

Loading
Stefan

28.04.2018 09:25

Lep nacin da se potvrdi prijateljstvo, srecno bicilkistima.

momo

28.04.2018 09:27

Lepo druženje ovih mladih ljudi

Mara

28.04.2018 09:27

Zanimljivo i lepo svaka čast biciklistima!

Sonja

28.04.2018 09:32

Nasi i turski biciklisti imaju veliki izazov pred sobom, ali uz podrsku znamo da ce sigurno i bezbedno stici na odrediste i da ce pokazati da uz podrsku i saradnju nema velikih i nemogucih prepreka.