U domovima zdravlja NE SMEJU da vas vrate zbog uboda krpelja! Ako to urade, PRIJAVITE IH!

Autor: Tanjug

Vesti

07.05.2018

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zdravlja uputilo je dopis svim domovima zdravlja, a u kojem navodi koje sve mere treba da preduzmu u slučaju uboda krpelja, uz jasne instrukcije da svako ko se obrati domu zdravlja mora da bude primljen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Ministarstvo zdravlja je u saradnji sa Sekretarijatom za zdravstvo Grada Beograda pokrenulo disciplinske mere protiv odgovornih za neadekvatno pružanje pomoći u proteklom periodu - navedenu je na sajtu MInistarstva zdravlja.

Takođe, građani se obaveštavaju da je ujede krpelja mogu sanirati u najbližem domu zdravlja, a u slučaju određenih komplikacija nadležne su odgovarajuće ustanove tercijarnog nivoa - Klinika za infektivne i tropske bolesti, Klinika za dermatovenerologiju...

Ukoliko građani koji su u dom zdravlja došli da im se ukloni krpelj ne dobiju adekvatnu pomoć mogu da prijave i zdravstvenu ustanovu i lekara na brojeve telefona Ministarstva: 011/361 65 96 i 064/88 11 375.

U dopisu je navedeno i da je neophodno obezbediti da prijem asluzba radi i neradnim danima, vikendima i praznicima, s obzirom da je tada javlja više građana s ubodima krpelja. 

Kako bi izbegli neprijatan ubod krpelja iz Ministarstva upozoravaju građane da izbegavaju boravak u visokoj travi na neuredenim površinama, da nose odeću s dugim nogavicama i dugim rukavima, da redovno pregledaju kožu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading