Nek su živi i zdravi! POSLANICI POSLE 8 SATI UTVRDILI DNEVNI RED

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.05.2018

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici su danas posle osam sati utvrdili dnevni red, a rad će nastaviti sutra kada će započeti pretres više zakonskih predloga.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Opozicija je podnela više od 150 dopuna dnevnog reda, a vlast je imala takođe svoje predloge, ali su svi predlozi odbijeni.

Na dnevnom redu je predlog predsednice Maje Gojković o obrazovanju komisije za istragu posledica NATO bombardovanja Srbije 1999. godine po zdravlje ljudi i životnu sredinu, Predlog zakona o posebnim uslovima za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u nekoliko gradova, po povoljnijim uslovima od tržišnih.

Poslanici će razmatrati i o Predlogu zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti, izmenama i dopunama Zakona o plovidbvi i lukama na unutrašnjim vodama, kao i izmenama i dopunama Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, o putevima, o železnici, o bezbednosti u železničkom saobraćaju, i onteroperabilnosti želežničkog sistema.

Razmatraće se i o Zakonu o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, kao i o izmenama i dopunama zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma, o bezbednosti saobraćaja na putevima i o potvrđivanju protokola o izmeni Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu.


Pred poslanicima je i više sporazuma, između ostalog o saradnji Vlade Srbije i Turske u oblasti turizma, i Vlade Srbije i Tunisa o vazdušnom saobraćaju.

Poslanici će biti obavešteni o ostavci ministra finansija Dušana Vujovića, koja je u Skupštinu Srbije stigla 8. maja 2018. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading