AKCIJA MINISTARSTVA ZDRAVLJA: Fenomenal odziv, danas pregledano više od 10.000 građana

Autor: Tanjug

Vesti

20.05.2018

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom devetog dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, koje u cilju prevencije i rane dijagnostike bolesti organizuje Ministarstvo zdravlja, danas je u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije ukupno 10.473 građana obavilo preventivni pregled.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, građani su ovoga puta obavljali kardiološke preglede, dermatološke preglede mladeža i kontrolu triglicerida i holesterola.

Veliku podršku i značajno interesovanje građana za ovom akcijom Ministarstva zdravlja posebno potvrđuje podatak da je do sada u okviru akcije pregledano više od 170.000 građana Srbije. 

Od tog broja, kod više hiljada građana prevenirano je ozbiljno oboljenje, što je najznačajniji rezultat ove akcije, ukazuje se u saopštenju.

Ovako visok odziv građana na besplatne preventivne preglede najbolja je potvrda povećanja javne svesti o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja u našem društvu, što akciju Ministarstva zdravlja čini u potpunosti uspešnom.

Ministarstvo zdravlja još jednom, uz zahvalnost građanima na velikom odzivu i podršci akciji, posebnu zahvalnost iskazuje svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu i posvećenosti, navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading