Sutra će se znati kojih 13.500 penzionera ide BESPLATNO U BANJE!

Autor: novosti.rs

Vesti

21.05.2018

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak će biti objavljena konačna lista 13.500 penzionera koji su dobili pravo na besplatnu rehabilitaciju u jednom od 24 srpska lečilišta.

RepublikaFoto: pixabay.com
13.500 penzionera besplatno ide na lečenje u banje 

Na oglas je u ovoj godini podneto oko 37.000 prijava, manje nego lane, kada se na konkurs prijavilo 40.500 najstarijih iz cele Srbije.

Kao i ranije, na listama želja korisnika penzija i sada su se najčešće nalazile Vrnjačka Banja, Koviljača, Niška banja, zatim vrdnički "Termal", Kanjiža i Ribarska banja.

Za boravak su mogli da se jave penzioneri svih kategorija zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika čija penzija nije veća od 24.980 dinara, ali pod uslovom da nemaju druga primanja i da nisu išli u banju preko PIO fonda u poslednjih pet godina.

Na redosled na rang-listi uticali su visina penzije, dužina staža osiguranja, dužina korišćenja penzije, dok su korisnici prava na tuđu negu i pomoć dobili dodatnih 10 bodova, a deca sa porodičnom penzijom još pet.

- Prigovor na rang-listu mogao se podneti u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja preliminarne rang-liste. Komisija je razmatrala podnete prigovore a žalili su se uglavnom oni koji nisu bili na preliminarnoj listi, i utvrdila konačnu rang-listu koju će u utorak objaviti - kažu u PIO fondu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading