Nevolje Grujice Ćerimana iz Ivanjice: NAPRAVIO ČESMU KOŠARCIMA, PA ZAVRŠIO NA SUDU

Autor:

Vesti

04.06.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Herojima sa Košara sam podigao spomen česmu iz čistog rodoljublja, a završio zbog toga na sudu. Ispada kao da sam je pravio šiptarima, a ne Srbima.

Foto: Privatna arhiva
Komšije nisu ni znale da česma postoji dok Ćeriman nije digao česmu

Ovim rečima svoju pomalo neverovatnu priču počinje Grujica Ćeriman iz Ivanjice kojeg su, upravo zbog ove česme, komšije optužile da im krade izvor vode.

Naime, Grujica je pre dve godine kupio imanje u mestu Bedina Varoš kod Ivanjice na kojem se nalazio izvor vode. Kako kaže, bio je toliko zapušten da komšije nisu ni znale da postoji.

- Tako sam došao na ideju da na tom mestu podignem česmu. Patriota sam i smatram da ti momci koji su stradali na Košarama zaslužuju da im se na svaki, pa i ovaj, način oda poštovanje i zahvalnost za sve što su uradili za svoju zemlju. Hteo sam da uradim nešto lepo. Zato je ta česma javna. Dugačka je šest metara, a visoka dva - priča ovaj Ivanjčanin.

 Ćeriman: Imanje jeste moje, ali izvor i česma su javni. Čak sam i sam napravio put i postavio smernice do česme

SVEČANOST PA TUŽBA

Ćeriman je na "otvaranje" česme pozvao prijatelje i sveštenika, te priredio ručak tim povodom. Na svom privatnom posedu posadio je maline i napravio put, što je, prema njegovom mišljenju, zasmetalo prvoj komšinici Miri Mirković.

- Iako postoji put do česme, ona hoće da ide baš preko tih malina do izvora. Zamolio sam je da to ne radi, ali je namerno prolazila tuda. Pošto moje molbe nisu urodile plodom, tužio sam nju i njenog supruga, koji me je vređao - objašnjava naš sagovornik.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Strasti posle prve tužbe nisu splasnule, već su se, naprotiv, još više uzburkale. Prema Ćerimanovim rečima, porodica Mirković je zatim tužila njega i to zbog puta.

- Optužili su me da im ne dam da prođu do izvora, što nije tačno - priča on.

Komšinica: Tužili smo Ćerimana jer nam ne da da priđemo izvoru vode koji je javan

ROČIŠTE U SEPTEMBRU

Komšinica Mira Mirković demantuje Ćerimanove reči da je ikada gazila njegove maline, te da je put do vode slobodan.

- Dok je imanje pripadalo drugom vlasniku, nismo imali problema, već smo redovno godinama uzimali vodu sa tog izvora. Imamo tu svoje maline, a na imanju nemamo drugi izvor vode osim tog. Drugi način je da idemo zaobilaznim putem tri kilometra u jednom smeru - žali se Mira pitajući da li je u pravu.

6 metara je česma dugačka, a dva visoka

To koja je strana u pravu, utvrdiće sud za nekoliko meseci, kada komšije pred sudiju budu ukrstile svoje argumente.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

- Rečeno nam je da je sledeće ročište u septembru. Možda uspemo da dođemo do nekog kompromisnog rešenja do tad. Moja porodica i ja samo tražimo vodu koja nam pripada - zaključuje naša sagovornica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojša

04.06.2018 09:32

Ako hoće gospoda izvor vode, onda lepo trebaju da iskopaju unar i reše problem a ne da optužuju novog vlasnika. Ovoje baš bezobrazluk i ovakve stvari se rešavaju na prvom ročištu. Zna se ko je vlasnik parcele i priča završena. A to što su ranije dok je bio korov radili je njihov problem a ne čoveka koji je napraviospomen česmu.