PORAŽAVAJUĆE! Pogledajte gde se SRBIJA nalazi na listi najsrećnijih

Autor:

Vesti

19.06.2018

04:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najsrećniji narod na svetu su Finci, a kada je reč o bivšim jugoslovenskim republikama, iznad Srbije se nalazi samo Slovenija, dok su ostale bivše jugoslovenske republike iza nas, pokazalo je najnovije Svetsko istraživanje sreće za 2018. godinu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Finska kao država je najsrećnija zemlja na planeti jer se duboko poštuju ljudska prava: ravnopravnost polova, zaštita životne sredina, sistem obrazovanja i ravnoteža između života i rada.

Kada je izašlo istraživanje, rekao je Halivel, svi su želeli da se presele u Finsku.

"Ali ne možemo svi da stanemo u jednu, najsrećniju zemlju. Onda Finska ne bi bila najsrećnija zemlja na svetu", rekao je.

Odmah posle Finske nalaze se Norveška, Danska, Island i Švajcarska. Kada je reč o državama Evropske unije, najsrećniji su ljudi u Austriji, koij su na ovoj rang-listi zauzeli visoko 12. mesto. Iza njih su Nemci, na 15. mestu.  

Kao i u mnogim istraživanjima, i u ovom je Slovenija, kada je reč o bivšim jugoslovenskim republikama, najbolje rangirana i nalazi se na "visokom" 51. mestu. Iza nje, na 78. mestu nalazi se Srbija. 


Nešto "nesrećniji" su građani ostalih bivših jugoslovenskih republika, pa se tako Crna Gora našla na 81, a Hrvatska na 82. mestu. Sedam mesta iza je i Makedonija, a Bosna i Hercegovina se nalazi na 93. mestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading