Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan obišao aerodrom Nikola Tesla

Autor: Republika

Vesti

21.06.2018

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan posetio je danas Aerodrom Nikola Tesla Beograd , gde su mu predstavnici menadžmenta na čelu sa v. d. generalnim direktorom Sašom Vlaisavljevićem predstavili mere za zaštitu životne sredine na području naše najveće vazdušne luke. Aerodrom Nikola Tesla zamolio je za stručno mišljenje Ministarstvo zaštite životne sredine povodom urađene analize i preduzetih mera zaštite životne sredine na kompleksu aerodroma. Cilj je unapređenje funkcionisanja aerodromskih službi, preventivno delovanje i sanacija zatečenog stanja u skladu sa propisima o zaštiti životne sredine.

RepublikaFoto: Promo foto

Tokom realizacije akcionog plana raščišćavanja svih sredstava na kompleksu aerodroma, koja mogu imati štetan uticaj na životnu sredinu, obezbeđen je prostor za skladištenje neopasnog otpada. Prostor omogućava razvrstavanje, selekciju i odvojeno sakupljanje otpada, sklonjena su sva potencijalno štetna sredstva sa zelenih površina, u toku je postupak rashodovanja sredstava.

Ministar Goran Trivan je sa predstavnicima menadžmenta Aerodroma Nikola Tesla obišao novoformirano mesto za odlaganje otpada, privremeno skladište opasnog otpada i platformu za odleđivanje i zaštitu od zaleđivanja vazduhoplova.

RepublikaFoto: Promo foto

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izrazio je zadovoljstvo što je poslovodstvo Aerodroma u kratkom vremenskom periodu obezbedilo uslove i primenilo mere zaštite životne sredine.

- Aerodrom Nikola Tesla primer je ekološki odgovorne kompanije koja shvata značaj i posebnu pažnju posvećuje pitanjima zaštite životne sredine. Ministarstvo će podržati sve planove i inicijative Aerodroma na daljem unapređenju zaštite životne sredine, i u tome pružiti svu stručnu pomoć - istakao je Trivan.

RepublikaFoto: Promo foto

- Modernizacija poslovanja i unapređenje svih poslovnih procesa podrazumevaju sistemska poboljšanja koja u proteklih četiri godine uvodimo. Očuvanje životne sredine jedan je od prioriteta u okviru naše brige o zaposlenima, lokalnoj zajednici i širem okruženju. Aerodrom Nikola Tesla preduzima mere kako bi se smanjio štetan uticaj poslovnih procesa na životnu sredinu. Posvećeni smo ovom cilju i aktivno smo angažovani na njegovoj realizaciji - rekao je v. d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading