Koji je taksi najbolji? Napravili smo UPOREDNI TEST TAKSI USLUGA u Beogradu

Autor:

Vesti

21.06.2018

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradskim ulicama krstari više od 6.600 taksista, a koliko ste puta imali dilemu koji taksi da pozovete? Da bismo razrešili ovu dilemu, Srpski telegraf je uradio uporedni test taksi usluga u prestonici.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Drastična razlika između usluga

Uporedili smo metod naručivanja vozila, uslugu, način plaćanja i, na kraju, cenu kod dosadašnjih taksi prevoznika i pridošlih - Car:go i Jandeks. Naša relacija bila je od Trga Nikole Pašića do Slavije.

JANDEKS - Jedno pišu, drugo naplate

Ruski onlajn servis za naručivanje taksija u Beogradu radi od početka ovog meseca i angažovao je postojeća četiri taksi udruženja.

6.539 taksista ima u prestonici

Poručivanje - Onlajn, instalira se aplikacija na telefon. Morate da imate internet i uključen GPS da bi vas aplikacija locirala. Po unošenju destinacije dobijate podatke o vozaču, za koliko stiže vozilo i koje je marke. Preko aplikacije pratite kretanje vozila, a imate mogućnost i da kontaktirate s vozačem

Usluga - Subjektivno zadovoljavajuća. Čisto vozilo, ljubazan taksista i na kraju vožnje možete da ocenite vozača i uslugu
Plaćanje - Keš i kartica
Cena - Okvirnu cenu, koju odmah vidite, obračunava aplikacija. Ona može da varira zbog gužve u saobraćaju. To se desilo i nama jer, kada smo ukucali destinaciju u redakciji, procenjeno je da vožnja košta 280 dinara, a deset minuta kasnije, kada smo na ulici naručili vozilo, već bilo 310 dinara. Na kraju smo platili 325 dinara. Takođe, vožnja može da bude i jeftinija ako nije gužva. Razlika može da bude oko 40 dinara za kratke relacije i za duže maksimalno 15 odsto. Ipak, Jandeks je u startu od pet do 10 odsto jeftiniji od regularnog taksija, a pri prvoj vožnji dobija se i promo-kod sa 30 odsto popusta za narednih deset vožnji.

27 taksi udruženja registrovano u Beogradu

CAR:GO - Nema plaćanja kešom

Prva onlajn aplikacija za naručivanje prevoza nema licencirane taksiste i nije registrovana za javni prevoz.
Poručivanje - Putem aplikacije koja se takođe instalira na telefon i funkcioniše isto kao i Jandeks. Zamerka je što vozila nisu obeležena i vozači nisu licencirani taksisti, ali mušterija dobija podatke i fotografiju vozača i vozila.
Usluga - Subjektivno osrednja (ne baš uredno vozilo, nezainteresovan vozač jer je uglavnom reč o dopunskoj zaradi). Iz iskustva drugih odlična
Plaćanje - Kartica, pejpal, iPay, Telenor banka, Car:go kredit, koji se dobija zaduživanjem računa za mobilni (MTS)
Cena - Za istu destinaciju ovde smo platili najmanje - 289 dinara, baš koliko je obračunala i aplikacija. Obrazloženje je što Car:go, za razliku od regularnog taksija i Jandeksa, nema tarife. Najniža cena je 289 dinara, koliko smo i mi platili, i ona podrazumeva vožnju do četiri kilometra. To i jeste i razlog što je Car:go najjeftiniji noću, jer nema drugu tarifu.

REGULARNI TAKSI - Najskuplja vožnja

Poručivanje - Naručuje se telefonom i obračunava po posebnoj tarifi, SMS, putem Vajbera, preko Tvitera, neki i putem aplikacije. Dobijate informaciju o broju vozila, procenjenom vremenu dolaska, ali ono zavisi od gužve.

Usluga - Zavisi od subjektivnog iskustva, ali je naše odlično
Plaćanje - Keš i kartica
Cena - Za identičnu rutu od Trga Nikole Pašića do Slavije platili smo najveću cenu - 360 dinara


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading