SKANDAL U KRALJEVAČKOJ IGRAONICI: Vaspitačica odbila da primi dete BEZ ŠAKE

Autor:

Vesti

22.06.2018

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbila da primi devojčicu bez šake u vrtić! Radnica kraljevačke igraonice-vrtića "Maša i Meda" nije htela da primi 17-mesečnu Sofiju, koja od rođenja nema šaku na desnoj ruci, pod izgovorom da je bolje da ne dolazi jer će to smetati deci koja se tu igraju i njihovim roditeljima.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Igraonica gde mesta nema za malu Sofiju

Kako bi se družila sa vršnjacima, roditelji su odlučili da Sofiju upišu ovde u vrtić, gde bi ona boravila svega nekoliko sati i to ne svaki dan.

NE MOŽE "TAKVO" DETE

- Vaspitačica je Sofijinoj majci Nini najpre rekla da nema nikakvih problema, te da dovede ćerku kako bi se upoznale - započinje priču baka ove nasmejane devojčice Dragana Patrić. Međutim, kada je posle nekoliko dana sa Sofijom otišla u vrtić, usledio je šok.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nasmejana mala Sofija

- Kada je ta žena videla Sofijinu ruku, pitala je njenu majku: "Šta joj je to", na šta je ona odgovorila: "Ako mislite na ove ospice, to joj je od sunca. Ako ste mislili na ruku, tako je rođena" - priča Dragana.

Vaspitačica je tada rekla da upravnik nije tu, te da bez njega "takvo" dete ne može da primi u grupu.

Posle nedelju dana, objašnjava ona, Sofijina majka je od vaspitačice dobila odgovor da dete ne mogu da prime jer, navodno, ostali roditelji imaju nešto protiv.

- Vlasnik se nije video uživo sa Ninom, ali je preko vaspitačice rekao da će Sofiju primiti ukoliko i ona boravi u igraonici - tvrdi baka.

SOFIJINA BAKA: Majka je od vaspitačice dobila odgovor da dete ne mogu da prime jer, navodno, ostali roditelji imaju nešto protiv

Odgovarajući na prozivke zbog diskriminacije, vlasnik igraonice Ivan Dubovac u razgovoru za Srpski telegraf kaže da je ova jednoipogodišnja devojčica uvek dobrodošla kako u njegovoj igraonici, tako i kući.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

- Majci te devojčice niko ništa nije zabranio. S njom čak nisam ni pričao, samo mi je radnica rekla da dete ima nedostatak. Ja sam joj rekao da prenese roditeljima da ćerku mogu da upišu kod nas, ali da majka mora da bude s njom, kao što to radi svaka druga majka koja dovede dete prvi put na privikavanje - objašnjava Dubovac.

On ističe da tada nije bio u zemlji i da s obzirom na to ne može da zna ko je tu u pravu.

GAZDI SKOČIO PRITISAK

- Čak i nije praksa da primamo decu mlađu od dve godine, ali sam i na to pristao. Sofija može da dođe u ponedeljak i ja ću je lično upisati - poručuje naš sagovornik.

Dubovac kaže i da su ga mnogo pogodili negativni komentari na njegov račun i da je zbog toga završio kod lekara.

- Imam pritisak viši od 180, a zbog svega moram da primim i injekciju za smirenje - navodi vlasnik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading