POLICIJA JURI SRPSKOG DOKTORA: Radio plastične operacije na crno, pacijente ostavio u nesnosnim bolovima

Autor: Blic, Republika

Vesti

24.06.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon sprovedene racije po salonima lepote širom Beča, policija traga za doktorom iz Srbije, koji je osumnjičen da se nezakonito bavio kozmetičkom hirurgijom, saznaje "Blic".

RepublikaFoto: pixabay.com

Vlasnici kozmetičkih i frizerskih salona u bečkom 16. distriktu strepe od ponovnog upada austrijske policije koja od prošlog petka detaljno češlja sve sumnjive lokale u kojima srpski doktori rade estetske zahvate, i to bez dozvole.

- U toku je istraga policijske službe Beča, Jedinice za krivične istrage, protiv jednog doktora. Muškarac je osumnjičen da je duži vremenski period u bečkim salonima lepote pružao usluge kozmetičke hirurgije u uslovima koji za to nisu predviđeni, ali i bez neophodnih dozvola - rekao je za "Blic" Paul Ajdenberg, šef službe za medije pri bečkoj policiji.

Naime, u austrijskoj prestonici trenutno cveta crno estetsko tržište. Na njemu, kako saznajemo, prednjače srpski hirurzi, oftalmolozi, stomatolozi, kao i priučeni kozmetičari, koji nakon završene jednodnevne obuke ženama ubrizgavaju botoks, injekcione filere, rade korekcije nosa, podbratka, podočnjaka...

Naravno, rad u nesterilisanim objektima, na improvizovanim doktorskim stolicama i sa preparatima čiji su poreklo i rok trajanja sumnjivi, za sobom ostavljaju posledice po pacijente. Policiji su se, kako saznajemo, javile osobe sa ozbiljnim zdravstvenim posledicama nakon tretmana.

- Osim što se sumnjiči za rad na crno, spomenuti doktor je za sobom ostavio i trag u vidu nekoliko žrtava. Više detalja o radu ovog doktora pružićemo vam kako istraga bude odmicala - kazali su za "Blic" iz bečke policije.

Inače, osumnjičeni doktor je, prema saznanjima našeg lista, hapšenje prilikom prve racije izbegao pukom srećom - spaslo ga je samo to što je tog dana pola sata zakasnio na posao.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sasa

24.06.2018 08:20

Ma ovo je za svaku osudu.