Roditeljski dodatak će biti veći od 1. jula, evo i koliko!

Autor: Tanjug

Vesti

28.06.2018

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom kojim je predviđeno povećanje roditeljskog dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zakonom je previđeno da roditelji od 1. jula 2018. godine za prvo dete jednokratno dobiju 100.000 dinara, za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine, za treće dete po 12.000 dinara mesečno 10 godina, a za četvrto 18.000 dinara mesečno 10 godina.

U postupku ostvarivanja prava na roditeljski dodatak kao posebni uslovi predviđeni su redovna vakcinacija sve dece, redovno pohađanje pripremnog predškolskog programa i redovno pohađanje nastave u školama.

Izmene i dopune Zakona predstavljaju važan instrument populacione politike.

Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom predstavlja deo ukupne društvene brige o deci i odnose se na poboljšanje uslova za zadovoljavanje osnovnih potreba dece, posebne podsticaje za rađanje i podršku materijalno ugroženim porodicama, porodicama sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i deci bez roditeljskog staranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading