ĐORĐEVIĆ: Komemoracijom žrtvama nanosimo novi poraz fašizmu

Autor: Tanjug

Vesti

01.07.2018

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Mrakovici je danas obeleženo 76 godina od Bitke na Kozari, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Zoran Ðorđević rekao je da se komemoracijom žrtvama bitke na Kozari i ustaškog genocida nad srpskim narodom nanosi novi poraz fašizmu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Đorđević

- Mi smo danas položili vence i zapalili sveće za duše naših nevino stradalih predaka. Oni koji danas polažu vence na grobove zlikovaca svedoče o tome čiji su potomci. Mi Srbi smo uvek bili na pravoj strani, a neki danas treba da razmisle na čijoj su strani. Borba između dobra i zla, bila je deo naše prošlosti, ponavljaće se iz godine u godinu u budućnosti, ali dobro će uvek pobediti. A Kozara, Kozara nikad neće biti pokorena! Smrt fašizmu, živela Srpska, živela Srbija! - poručio je Ðorđević. 

Podsećajući da su partizani izgubili Bitku na Kozari, Ðorđević je ocenio da je neprijatelj, na kraju, ipak, pobeđen jer je vremenom ceo svet počeo da ustaje protiv nacizma i "zato što ne postoji ugaoni kamen na kome zlo može da se trajno održi". 

Obraćajući se prisutnim studentima Kriminalističko-policijske akademije i Vojne akademije iz Beograda, Ðorđević im je poručio da je uče i napreduju navodeći da je njihov zadatak da brane srpski narod.

- Zato dajte sve od sebe da ga odbranite ako bude bio ugrožen, ali pre svega imajte na umu dobro ime svoje otadžbine, njenu slavnu i časnu istoriju i sve ono što smo gradili vekovima - rekao je Ðorđević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading