MUZENIDIS IZMUZAO PUTNIKE: Platili luks sobe, završili u podrumu

Autor: M. M. LESKOVAC, D. SIMIĆ

Vesti

03.07.2018

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turistička sezona još nije u punom jeku, a prevarenih putnika sve je više! "Muzenidis travel" je već treća turistička agencija koja je u proteklih nedelju dana nasamarila klijente. Putnici koji su preko "Muzenidisa" izabrali luksuzan smeštaj u Grčkoj i skupo platili letovanje završili su u podrumima i šupama u kojima nisu imali ni osnovne uslove za boravak i spavanje.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Putujte sa njima ako imate para za bacanje

Platili još u januaru

Odmor je tako preseo porodici iz Beograda, koja je preko "Muzenidis travela" putovanje u Torini u Grčkoj platila 1.450 evra. Na sajtu ove agencije videla je prelepe hotele sa čistim sobama i pogledom na plažu. Međutim, umesto smeštaja koji su platili dočekao ih je memljiv podrum sa pogledom na ulicu, a da bi im dala bolju sobu, agencija im je tražila doplatu od čak 2.000 evra!

- Uplatili smo sve još u januaru. Žalili smo se agenciji i oni su navodno pokušavali da nam nađu neku bolju sobu, ali nisu uspeli. Rekli su nam da u drugom mestu i hotelu na Palini biču možemo da izvršimo novu rezervaciju, i to za 2.000 evra - priča ogorčena putnica.

Ona dodaje da u ovom podrumu nisu mogli ni da se istuširaju, a da su se u toku noći pokrivali peškirima.

- Na sve to, kada otvorimo vrata tog studija, u koji su nas smestili, imamo pogled na džip umesto na plažu i more - žali naša sagovornica i dodaje da će agenciju tužiti.

Odmor preseo i porodici Bajić iz Novog Sada, koju je aranžman koštao 1.050 evra, a dobili su polomljene krevete

Zbog bahatosti ove agencije letovanje je propalo i Milošu Bajiću iz Novog Sada, koji je sa suprugom i dvoje male dece od dve i tri godine otišao u hotel "Bomo Kalamos bič" u Atiki. Međutim, umesto u prelepoj sobi hotela sa tri zvezdice koju su uplatili i koja im je tako i predstavljena pre puta, završili su u šupi. Dobili su dva polomljena ležaja za samce umesto bračnog i krevete na sprat sa isflekanim dušecima. Soba je na sve to puna vlage i buđi.

Morali da doplate

- Platili smo smeštaj 1.050 evra. Predstavili su nam da idemo u veoma lepo uređen hotel sa prelepim sobama. Kada smo prijavili užas u koji smo smešteni, iz agencije su tražili da doplatimo još 290 evra. I mi smo to uradili, a onda su nas smestili u najobičniju sobu sa malim bračnim krevetom i još jednim malim krevetom za decu. Pristali smo da doplatimo zbog dece, da im ne prekinemo odmor. Grčimo se na ovim malim krevetima i planiramo da tužimo agenciju po povratku - revoltirano poručuje Miloš.

Biljana Mitrović iz agencije "Muzenidis travel" juče nam je poručila da će na pitanja koja smo joj prosledili povodom ova dva slučaja odgovoriti kad bude imala vremena.

Povezli putnike u Grčku i ostavili ih nasred puta

Čačanska agencija "Jazz travel", takođe članica "Jute", prevarila je dva puna autobusa putnika koji su iz Valjeva i Čačka krenuli za Grčku. Umesto da završe na Paraliji i Olimpik biču, Valjevci su se zaustavili posle svega sat vremena vožnje i bili izbačeni iz autobusa u Kragujevcu i Kraljevu. Ista sudbina dočekala je i drugi autobus, koji je krenuo iz Čačka. Putnici su sami morali da se snalaze kako će nazad kućama.

Goran Pavlović, vlasnik agencije, sam je otišao u policiju i dao izjavu zbog iznenadnog otkazivanja letovanja. U prostorijama agencije "Jazz travel" danas su boravili službenici turističke inspekcije, a vlasnika Gorana Pavlovića, kako nezvanično saznajemo, trebalo bi u toku dana da saslušaju inspektori odeljenja za privredni kriminal. Ipak, ni to nije sve.

Još 400 putnika koji su preko ove agencije uplatili aranžmane ostaće bez letovanja u Grčkoj. Vlasnik "Jazz travela" je pak obećao da će im refundirati iznose koji su uplatili za putovanja preko njegove agencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading