PODVIG LEKARA VMA: Odstranjen tumor od 18 kilograma

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.07.2018

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompleksan hirurški zahvat odstranjenja liposarkoma - retke vrste tumora velikih dimenzija, uspešno je izveden u Vojnomedicinskoj akademiji, zahvaljujući multidisciplinarnom pristupu lečenju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Stanje 51. godišnje pacijentkinje je stabilno i otpuštena je iz bolnice na dalje kućno lečenje, saopštila je danas VMA.

Ova vrsta maligniteta javlja se u malom broju slučajeva koje prate različite simptomi bolesti.

U slučaju pacijentkinje u VMA tumorski proces prečnika 50cm i težine oko 18kg bio je lokalizovan u trbuhu. Iako se za liposarkom hirurgija smatra najefikasnijom metodom lečenja, inače rizičan operativni zahvat uklanjanja tumora ovolikih dimenzija dodatno je komplikovalo prisutvo velikih krvnih sudova i abdominalnih organa.

Nakon gastroenterološke dijagnostike ppuk. doc. dr sc. med. Nebojše Manojlovića iz Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju VMA i konzilijarne odluke o operativnom lečenju, hirurški zahvat izveli su prof. dr Bratislav Trifunović, doc. dr Boško Milev, ppuk. asist. dr Milan Jovanović i dr Živorad Kocevski, anesteziolog dr Aleksandra Ristanović i instrumentarke Marijana Bugarčić i Jasmina Mitrović, navela je VMA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading