ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Nevreme sutra stiže u Srbiju, evo koja mesta su NAJUGROŽENIJA!

Autor: blic.rs

Vesti

05.07.2018

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić tvrdi da je grad spreman za najavljene obilne padavine tokom sutrašnjeg dana.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Foto: Ilustracija

- Sutra ujutro će biti održana sednica gradskog Štaba za vanredne situacije, a mi smo već danas imali sastanke sa gradskim preduzećima i dali nalog da se uđe u stanje pripravnosti. U Zemunu se očekuje žuti meteoalarm, na teritoriji centra narandžasti, a u rubnim delovima crveni - objasnio je Vesić.

Situacija nije ni malo naivna.

- Procene RHMZ-a su da će pasti oko 25 litara po kvadratnom metru što je manje nego proteklog vikenda, ali ni to nije malo. Mi smo potpuno spremni, imamo iskustvo od prošlog puta, i građani treba da slušaju uputstva Štaba. U nekim delovima grada očekujemo zaista velike padavine i preventivno smo reagovali pomeranjem mehanizacije – istakao je zamenik gradonačelnika.

RHMZ: Grad, olujni vetar i obilne padavine

Prema najavama RHMZ, Beograd će se sutra bukvalno naći na tromeđi između žutog, narandžastog i crvenog meteoalarma. Zato je izdato i upozorenje za prestonicu u kojem stoji:

- Sutra (petak) uveče i tokom noći ka suboti očekuju se intenzivniji grmljavinski procesi, lokalna pojava grada, olujni vetar i obilne padavine, od 20 do 30 l/m2 za kratak vremenski rok - stoji u saopštenju RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading