ČUVAJTE SE: Lopovi otimaju telefone čim izađete iz radnje

Autor:

Vesti

17.07.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kradljivci imaju novi metod pljačkanja! Sve više građana žrtve su lopova koji poslednjih meseci operišu po Beogradu, ali i u dugim gradovima Srbije, a njihove mete su poslovnice mobilnih operatera, odnosno kupci koji iz njih izlaze sa novim telefonima!

RepublikaFoto: pixabay.com

Lak plen

- U poslednje vreme lopovi su svoj posao bazirali na poslovnice za prodaju mobilnih telefona. Ovi kradljivci uglavnom su stacionirani u neposrednoj blizini prodavnica, odakle vrebaju potencijalne žrtve - kaže izvor Srpskog telegrafa iz policije.

Nakon što kupci napuste objekat, lopovi stupaju na scenu i otimaju prilično lak plen jer žrtve uglavnom telefone iznose u kesama sa logom operatera.

- Čim vide da neko izlazi iz prodavnice sa kesom, znaju da je u njoj novi telefon. I ne samo aparat već čitav paket, sa sve punjačem, slušalicama i ostalom opremom. Prate ih nekoliko metara, a onda u pogodnom momentu u trku otimaju kesu iz ruku! - priča naš sagovornik.

RepublikaFoto: pixabay.com

Srpskom telegrafu javila se čitateljka koja je bila žrtva upravo ovih lopova. Njoj su ispred prodavnice ukrali skupoceni telefon sa svom opremom, pa čak i računom i garantnim listom!

Čim sam zamakla iza ćoška, lopov mi je oteo kesu u kojoj je bio telefon sa svom opremom, pa čak i garantnim listom

- Bila sam u "Telenorovoj" prodavnici na Novom Beogradu kako bih sinu kupila telefon. Spakovali su mi kutiju u kesu i, kako sam izašla iz prodavnice i skrenula iza ugla, mladić mi je istrgao kesu iz ruke i počeo da beži. Sve se desilo u trenutku, nisam znala šta me je snašlo, a on je već umakao! - potreseno kaže Aleksandra N.

Kako navodi, suprug i ona su mesecima skupljali novac za pomenuti telefon.

- Sin je dugo želeo da dobije taj telefon i suprug i ja smo hteli da ga iznenadimo i nagradimo jer je završio razred sa odličnim uspehom. I na kraju ništa! Nismo ni stigli da mu ga damo, a mesecima smo odvajali novac od plate kako bismo uspeli da ga kupimo - kaže žena.

Tragom njene priče, novinari Srpskog telegrafa pokušali su da dobiju komentar od "Telenora" na sve češće pljačke klijenata, ali nam je iz ove kompanije saopšteno da oni nemaju takvu informaciju.

- U "Telenoru" nikada nismo imali situaciju da korisnik prijavi pljačku ispred naše poslovnice - kaže Jovana Zelić iz PR službe.

Sakrijte kutiju

Ipak, čitateljka koja je opljačkana kaže da je upravo od radnika u njihovoj poslovnici čula da ona nije jedina žrtva.

- Nisam znala šta da radim, pa sam se vratila u prodavnicu i prvo obratila njima. Rekli su mi da slučaj prijavim policiji jer oni ne mogu ništa da urade. Kako kažu, ovakve krađe uzele su maha u svim delovima grada i zbog toga i savetuju kupcima da telefon ne iznose u kesi sa njihovim logom, već da ga stave u torbu dok ne stignu na neko bezbedno mesto - dodaje Aleksandra N.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading